Πολιτική

Παύλος Χρηστίδης: Η απουσία της Ελλάδας από το Βερολίνο αποτελεί πρόβλημα, όσο κι αν η ΝΔ κάνει ότι δεν το βλέπει

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης μιλώντας  στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ «Πρώτο Πρόγραμμα» αναφέρθηκε στην απουσία της Ελλάδας από την Σύνοδο του Βερολίνου για την Λιβύη και δήλωσε τα εξής:

«Οφείλουν οι δυνάμεις να αναπτύξουν στρατηγική η οποία δεν είναι πολεμοχαρής-επιθετική, αλλά ρεαλιστική και προάγει τα εθνικά συμφέροντα. Αυτό δεν έχει να κάνει με την παραβίαση του διεθνούς δικαίου που κάνει η Τουρκία τους τελευταίους μήνες. Έχει να κάνει με το πως η Ελλάδα θα καλύψει αυτό το πολύ μεγάλο κενό που άφησε πίσω της τη δεκαετία της κρίσης και θα μπορέσει να δώσει προοπτική στην οικονομία της στην κοινωνική ειρήνη και ισορροπία.

Χρειάζεται μια νέα εθνική στρατηγική στην οποία ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές διαφορές, οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας το πως η Ελλάδα θα προχωρά και θα πετυχαίνει. Η συμφωνία για τον EastMed έχει υπηρετηθεί από όλες τις κυβερνήσεις την τελευταία δεκαετία.

Την ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και τη συνέχισαν οι άλλες που βγαίνοντας έξω από μικροκομματικά συμφέροντα επέλεξαν να τη συνεχίσουν. Αυτό αποτελεί φωτεινό σηματοδότη για την περαιτέρω πορεία, για το πως θα δώσουμε προοπτική για να κρατήσουμε τα νέα παιδιά στη χώρα. Για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κερδίσουμε επενδύσεις όχι μόνο σε μεγάλο επίπεδο αλλά και σε μικρομεσαίο, με τον τρόπο με τον οποίο να δώσουμε μια νέα εξέλιξη η οποία να συγχρονίζετε με τη νέα βιομηχανική επανάσταση. Κανένας δεν θα παίξει με την Ελλάδα και τα συμφέροντά της.

Δυστυχώς η περίοδος του διχασμού, μας στέρησε την εθνική συνεννόηση γύρω από τα αυτονόητα και αυτό εκμεταλλεύεται η Τουρκία σήμερα.

Είναι ένα πάθημα το οποίο οφείλει να μας γίνει μάθημα και να μην αφήσουμε καμία τρύπα την οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί οποιοσδήποτε γύρω-γύρω.

Δυστυχώς, η απουσία της Ελλάδας από το Βερολίνο αποτελεί πρόβλημα, όσο κι αν η ΝΔ κάνει ότι δεν το βλέπει».

Σε ότι έχει να κάνει με τον εκλογικό νόμο ο κ. Χρηστίδης δήλωσε τα παρακάτω:

«Η ΝΔ φέρνει μια πρόταση νόμου χωρίς να συνεννοηθεί με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Μας έδωσε την πρότασή της κατά την συζήτηση που είχε με την Φώφη Γεννηματά, και στην συνέχεια την κατέθεσε το ίδιο βράδυ προς διαβούλευση. Αυτό δεν είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί η συνεννόηση ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα.

Εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρχει ένας εκλογικός νόμος, ο οποίος να εγγυάται την δημοκρατία και την κυβερνησιμότητα στον τόπο. Αυτό μπορεί να γίνει με την πρόταση την οποία εμείς έχουμε καταθέσει και η οποία είναι μια πρόταση που διασφαλίζει ένα αναλογικό bonus αλλά δεν δημιουργεί μια από τα ίδια όπως κάνει η κυβέρνηση».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa