Τα λιπαρά μαλλιά ταλαιπωρούν πάρα πολλές γυναίκες και άνδρες. Τα μαλλιά δείχνουν «λαδωμένα», θαμπά και βρώμικα! Αιτία είναι οι σμηγματογόνοι αδένες που βρίσκονται μέσα στο δέρμα, κοντά στους θύλακες των τριχών. Σκοπός του σμήγματος είναι να διατηρήσει την τρίχα εύκαμπτη και το δέρμα αδιάβροχο. Η υπερβολική παραγωγή του όμως παίζει ρόλο στη λιπαρότητα του δέρματος.

Ακολουθείστε αυτά τα 5 tips και δώστε τέλος στα λιπαρά μαλλιά:  

    1. Μην τα λούζετε συχνά. Όσο περισσότερο λούζουμε τα μαλλιά μας τόσο πιο λιπαρά γίνονται. Διότι όταν αφαιρούμε συνεχώς την λιπαρότητα από το δέρμα αυτό «μπερδεύεται» και παράγει ακόμα περισσότερη για να την αναπληρώσει. Άσε τουλάχιστον 1 μέρα ανάμεσα στα λουσίματα κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ πάντα με τις «ψίχες» των δαχτύλων και θα παρατηρήσεις πως τα μαλλιά σου θα λαδώνουν λιγότερο.
    2. Μην τα ακουμπάτε συνέχεια. Είτε το κάνουμε μηχανικά, είτε για φλέρτ, είτε επειδή νιώθουμε άβολα… όποιος και αν είναι ο λόγος το αποτέλεσμα είναι ένα: Μεταφέρουμε λιπαρότητα από τα χέρια μας στην τρίχα και έτσι καταλήγουμε με λαδωμένα μαλλιά γρηγορότερα.
    3. Μην τα πολύ χτενίζετε. Λίγο χτένισμα είναι καλό, το πολύ απλά δίνει λάθος «σήματα» στο δέρμα σου και παράγει περισσότερη λιπαρότητα.
    4. Ενυδατώστε τα σωστά. Τα λιπαρά μαλλιά θέλουν και αυτά ενυδάτωση αλλά χρειάζονται ελαφριές φόρμουλες, με προσοχή στην εφαρμογή (ποτέ στην ρίζα) και τόσο προϊόν όσο χρειάζεται σύμφωνα με το μήκος. Οτιδήποτε παραπάνω από αυτά τα λαδώνει.
    5. Αλλάζετε συχνά μαξιλαροθήκη. Όπως και το πρόσωπο έτσι και τα μαλλιά αφήνουν τις λιπαρές ουσίες τους πάνω στο μαξιλάρι, οπότε αν κοιμηθείτε με φρεσκολουσμένα μαλλιά θα ξυπνήσετε με 2 φορές πιο λιπαρά.
Σχολιάστε ...