Άρθρα Ζαχαρίας Ζούπης

Περί του νέου κύκλου σκανδαλολογίας

Σε όλο το τελευταίο διάστημα σειρά εφημερίδων προαναγγέλλουν ότι θα βγουν στη δημοσιότητα στοιχεία για σειρά σκανδάλων του «παλιού πολιτικού συστήματος», ότι θα υπάρξει βιομηχανία δικογραφιών.

Αν κρίνουμε από τα δήθεν συγκλονιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την υπόθεση Novartis σε βάρος των δέκα που παραπέμφθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή, όπως προανήγγελλαν πάλι εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού υπόκοσμου, θα ζήσουμε και πάλι λασπολογία δίχως όρια. Όπως έγινε με τους δέκα, και πάλι θα ειπωθούν κορόνες, θα λασπωθούν γνωστά στελέχη και μετά σιωπή, ουδείς ένοχος. Δεν χρειάζεται. Αρκεί στην ατμόσφαιρα να κυριαρχεί μια μόνιμη συζήτηση που να μπορούν να αναπαραγάγουν τα αμήχανα από τις εξελίξεις κυβερνητικά στελέχη. Σε εκλογές πάμε, άλλωστε…

Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη του θρυλικού πια –έχει γίνει ανέκδοτο– «ηθικού πλεονεκτήματος» μιας λαϊκίστικης Αριστεράς που έχει καταλήξει να είναι απλά μια απολιτική, αποϊδεολογικοποιημένη μηχανή εξουσίας. Αν είχαν στοιχεία, θα τα είχαν βάλει μπροστά και θα είχαν στείλει και κανέναν φυλακή.

Δυστυχώς για τους κυβερνώντες, ο μόνος εκπρόσωπος του «παλιού πολιτικού συστήματος» που βρέθηκε φυλακή είναι ο Α. Τσοχατζόπουλος, επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας του πάλαι ποτέ μεγάλου ΠΑΣΟΚ, και εκεί δεν τον έστειλε ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Καμμένος ούτε το δίδυμο  Παπαγγελόπουλου – Θάνου. Τον έστειλε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Για να μην κρυβόμαστε. Υπήρχε διαφορά; Ασφαλώς και υπήρχε, όπως και υπάρχει. Το θέμα όμως είναι να την αντιμετωπίζεις και όχι να τη χρησιμοποιείς ως επικοινωνιακό τρικ, αφού πρώτα πρόθυμα έχεις «ξεπλύνει» εκείνα τα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που σε στήριξαν.

Άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ και πάλι λοιπόν, που τώρα πια θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση, αφού ήδη η φθορά της από το μηδενικό αποτέλεσμα της υπόθεσης Novartis την έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα, ενώ θα υπάρχει και η αντεπίθεση των «κατηγορούμενων, ενώ εκκρεμεί σειρά υποθέσεων που η κυβέρνηση «κουκουλώνει» (πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, συζητήσεις Καμμένου με βαρυποινίτη, κονδύλια από την ΕΕ για τους μετανάστες που κατασπαταλήθηκαν, παράνομοι διορισμοί κ.ά.).

Το θέμα όμως δεν είναι αν πάθουν άλλη μια ζημιά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Αυτό είναι δικό τους θέμα. Αυτά που θα αποδείξουν είναι η ανευθυνότητά τους και ο τυχοδιωκτισμός τους. Τη στιγμή που «παίζεται» το τέλος του Προγράμματος, που «παίζεται» το Σκοπιανό, που η κοινωνία βογκάει και χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, που οι κίνδυνοι από την Τουρκία είναι φανεροί, ενώ επανέρχεται και πάλι ένα όχι αμελητέο μεταναστευτικό ρεύμα, η διαλυμένη κυβέρνηση καταφεύγει στα ίδια. Ομολογεί την αδυναμία της και την ικανότητά της να χρησιμοποιήσει τα πάντα για να περιορίσει τη μεγάλη ήττα που προαναγγέλλουν όλες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις. Θα το πληρώσει ακριβά αυτό.

Το θέμα είναι πως μ’ αυτά τα σκεπτικά και τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις αυτής της κυβέρνησης πλήττεται η χώρα που δείχνει ακυβέρνητη, αδύναμη, ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του μέλλοντός της. Το θέμα είναι πως με όλα αυτά τα ανήθικα παιχνίδια εξουσίας πλήττεται περαιτέρω η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και ενισχύονται οι πιο ακραίες φωνές, ανάμεσά τους και η Χρυσή Αυγή.

Οι κυβερνώντες θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά τι θα κάνουν το επόμενο διάστημα. Το ίδιο όμως θα πρέπει να κάνουν και όλοι αυτοί που, είτε από τη ΝΔ είτε από το Κίνημα Αλλαγής, είναι ευαίσθητοι σε καλέσματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χωρίς να κατανοούν (;) ότι συμβάλλουν σε ψευδαισθήσεις και στην αυτοαναίρεση του ρόλου τους.

του Ζαχαρία Ζούπη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa