Κοινωνία

Περισσότερες αφίξεις προσφύγων μέσω Έβρου – Τι αύξηση έχει καταγραφεί

Πρόσφυγες

Στις μετατοπίσεις των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών και στην κατάσταση στις χώρες των Βαλκανίων αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa,  ο Γκέραλντ Τάτσγκερν από την Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος Αυστρίας που θεωρείται ειδικός στη δίωξη διακινητών.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό, 60 χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή «εγκλωβισμένοι» στα Βαλκάνια, επιθυμώντας να πάνε σε χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Πρόκειται εν μέρει για ανθρώπους που μένουν εκεί μεγάλο διάστημα αλλά και για μετανάστες που κατέφθασαν προσφάτως μέσω Ελλάδας». Στην Ελλάδα καταγράφηκαν, μέχρι και τις 8 Ιουλίου, 24 χιλιάδες νέες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων, ένας αριθμός αυξημένος κατά 122% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Ο Αυστριακός ειδικός επισημαίνει ότι οι ροές έχουν στραφεί προς την Ισπανία που συνεχίζει να δέχεται στα λιμάνια της τα πλοιάρια των προσφύγων σε αντίθεση με την Ιταλία που κρατάει «σκληρή» στάση και έχει αποκλείσει τις διόδους. Σύμφωνα με την Διεθνή Οργάνωση Μετανάστευσης, τον Ιούνιο κατέφτασαν στην Ιταλία μόλις 3.100 πρόσφυγες και μετανάστες, που είναι ο χαμηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί Ιούνιο μήνα από το 2014.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa