Περιφέρειες - Δήμοι

Περιφέρεια Αττικής: Κάτι «μυρίζει» στον διαγωνισμό για τις ασφαλτοστρώσεις;

Μεγάλη ένταση προκάλεσε εν μέσω Χριστουγέννων στην Περιφέρεια Αττικής και στους «διεκδικητές» της η απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) να ακυρώσει τον διαγωνισμό ύψους 15 εκατ. ευρώ, με την προοπτική να φτάσει στα 88 εκατ. ευρώ, για τις ασφαλτοστρώσεις στους δήμους της Αττικής.

Συγκεκριμένα η ΑΕΠΠ έκρινε ως παράνομο έναν όρο που είχε μπει στον διαγωνισμό για πρώτη φορά σε ανάλογες περιπτώσεις και προέβλεπε ότι «το συγκρότημα παραγωγής ασφαλτοσκυροδέματος έπρεπε να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 χιλ. σε ευθεία γραμμή από την Αθήνα με κέντρο την πλατεία Συντάγματος(!)». Το συγκεκριμένο σημείο του διαγωνισμού είχε αποτελέσει αφορμή μεγάλης κόντρας ανάμεσα στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και την αντιπολίτευση, όταν το θέμα πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, και τώρα ήρθε η δικαίωση για όσους αντιδρούσαν…

Μεταξύ άλλων η ΑΕΠΠ δικαιολογεί την απόφασή της αναφέροντας ότι «η συγκεκριμενοποίηση της χιλιομετρικής απόστασης δεν προέκυψε από καμία τεχνική αναγκαιότητα του υπό προκήρυξη έργου, προδήλως δε παρίσταται μη αναλογικός και κείμενος σαφώς εκτός των ορίων της διακριτικής ευχέρειας της αναθέτουσας αρχής να ορίζει κριτήρια επιλογής υπαγορευόμενα από την αρχή της ίσης μεταχείρισης».

«Ανικανότητα» ή «εξυπηρέτηση συμφερόντων»;

Η απόφαση ακύρωσης του διαγωνισμού ήταν, όπως είναι φυσικό, μια ακόμη αφορμή για σκληρή επίθεση στην περιφερειάρχη τόσο από τον επικεφαλής της μειοψηφίας και υποψήφιο περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό, που από την αρχή ήταν μεγάλος πολέμιος του συγκεκριμένου όρου του διαγωνισμού, ο οποίος κάνει λόγο για «νόθευση του ανταγωνισμού», που οφείλεται είτε στο ότι «εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα ή πρόκειται περί αδιαμφισβήτητης ανικανότητας», όσο και από τον δεύτερο υποψήφιο, Γιώργο Πατούλη, που επισημαίνει ότι η απόφαση της ΑΕΠΠ «αναδεικνύει για πολλοστή φορά την ανεπάρκεια και ανικανότητα της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας.

Για μια ακόμη φορά “έτυχε στη βάρδια” της κας Δούρου “η στραβή” και ακυρώνεται ένας διαγωνισμός, που αφορά μια κρίσιμη για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών της Αττικής παρέμβαση».

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεκτείνει την επίθεσή του και προς τον Γιάννη Σγουρό, τονίζοντας ότι «η αντιπαράθεση δεν αφορά την ουσία, που είναι η ασφάλεια των πολιτών, αλλά τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Η απάντηση από πλευράς της κας Δούρου ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη και στο ίδιο μοτίβο που χρησιμοποιεί τον τελευταίο καιρό, καθώς για μια ακόμη φορά υποστηρίζει ότι το θέμα που δημιουργήθηκε είναι… fake news!

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο “ΟΤΑκουστής” στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa