Περιφέρειες - Δήμοι

Περιφέρεια Κρήτης σε παρά πολύ καλή θέση στη διαχείριση των απορριμμάτων

Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σε παρά πολύ καλή θέση στη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο χώρας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη του συνεδρίου αλλά και κατά την ομιλία του επεσήμανε την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο Κρήτης αφού διαθέτει μια από τις τέσσερις λειτουργούσες μονάδες της χώρας, υλοποιείται δεύτερη στο Αμάρι, προχωρεί τρίτη και προβλέπονται ακόμα τρεις.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι με τον προηγούμενο περιφερειακό σχεδιασμό που ομόφωνα είχε περάσει από το Περιφερειακό μας Συμβούλιο «έχουμε όλα τα έργα τα οποία είχαμε προγραμματίσει. Στα Χανιά, στη Σητεία, στο Ρέθυμνο, στην Ιεράπετρα, στις Αρχάνες και μένει ακόμα η μονάδα του Ηρακλείου. Ο σχεδιασμός αυτός πέτυχε και πήραμε περίπου 150 εκατ. δημόσιας χρηματοδότησης, όλοι οι φορείς της Κρήτης. Τώρα, με την αλλαγή του εθνικού σχεδιασμού πρέπει να δούμε πως ενσωματώνουμε τον περιφερειακό μας σχεδιασμό σύμφωνα με αυτά που ορίζει και η ευρωπαϊκή ένωση και ο νέος εθνικός σχεδιασμός», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κατά την τοποθέτησή του τόνισε πως «μέσα από την διαβούλευση με όλους τους φορείς θεωρώ πως μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Με ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα μας οδηγεί στην κυκλική οικονομία».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa