Κόσμος

Περού: Ερευνητής παρουσιάζει «αποδείξεις» εξωγήινης ζωής στη Γη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο μελετητής των Α.Τ.Ι.Α., Χάϊμε Μαουσάν δήλωσε ότι τρεις από τις επτά μούμιες που ανακαλύφθηκαν προσφάτως «φαίνεται να εχουν χαρακτηριστικά που μοιάζουν περισσότερο μ’ αυτά των ερπετών παρά με του ανθρώπου».

Σε μια συνέντευξη τύπου με τον τίτλο «Οι μούμιες της Νάσκα», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, ερευνητές των ΑΤΙΑ έκαναν λόγο για ανθρωποειδείς μούμιες που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν απόδειξη της ύπαρξης εξωγήινης ζωής στον πλανήτη μας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο διάσημος δημοσιογράφος και μελετητής των ΑΤΙΑ, Χάϊμε Μαουσάν, δήλωσε ότι τρεις από τις πέντε μούμιες που ανακαλύφθηκαν «φαίνεται να έχουν χαρακτηριστικά που μοιάζουν περισσότερο με των ερπετών, παρά με του ανθρώπου». Επίσης, διαβεβαίωσε ότι οι εν λόγω μούμιες είναι ηλικίας 1.700 ετών , που συμπτωματικά αντιστοιχεί με εκείνη των γραμμών της Νάσκα.

Ο Μαουσάν παρουσίασε ένα από τα μουμιοποιημένα αντικείμενα περασμένο από ακτίνες Χ, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι οι μούμιες είναι απάτη. «Θα παρουσιάσουμε τα προκαταρκτικά στοιχεία που θα καθορίσουν την οπτική των μέσων ενημέρωσης, την συλλογική οπτική και την ισχύ τους στη λαϊκή συνείδηση», είπε.

«Κι αν υπάρχουν αμφιβολίες και κάποιοι πιστεύουν ότι δεν μπορεί να είναι πραγματικά, υποχρέωση των περουβιανών αρχών, αλλά και του κόσμου, είναι η διατήρηση των αντικειμένων αυτών μέχρι να βρεθεί η αληθινή απάντηση», προέτρεψε ο Μαουσάν.

Στα τέλη Ιουνίου, η επιστημονική ηλεκτρονική πύλη Gaia ανέφερε την ανακάλυψη ενός μουμιοποιημένου σώμα εξωγήινης προέλευσης κοντά στην πόλη Νάσκα. Η ιστοσελίδα διευκρίνισε ότι το σώμα είχε κρανίο ασυνήθιστου σχήματος με μεγάλα μάτια, είχε ύψος 1,68 μέτρα, ενώ στα πόδια και στα χέρια και στα πόδια έφερε από τρία δάκτυλα.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER