Πολιτική

Πηγές Βουλής: Εθελοντική η συνεισφορά της βουλευτικής αποζημίωσης – Όχι στην πλειοδοσία παροχών

Εθελοντική παραμένει η συνεισφορά για τη βουλευτική αποζημίωση για τον κορωνοϊό, όπως ξεκαθαρίζουν πηγές της Βουλής, παρά τις προτάσεις κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, να καταστεί υποχρεωτική.

«Δεν υπάρχει λόγος πλειοδοσίας παροχών, ούτε να μπούμε στη λογική ποιος θα προτείνει κάτι παραπάνω» σχολίαζαν πηγές της Βουλής, σημειώνοντας ότι το θέμα της συνεισφοράς παραμένει σε εθελοντική βάση, μετά την πρωτοβουλία που πήρε ο πρωθυπουργός να ζητήσει από υπουργούς και βουλευτές να καταθέσουν το ήμισυ της αποζημίωσής τους για τον κορωνοϊό.

Μια πρωτοβουλία που ακολούθησε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στον ειδικό λογαριασμό το ήμισυ της αποζημίωσής της επί δίμηνο.

«Ηδη σ’ αυτή την εθελοντική πρωτοβουλία υπάρχει μεγάλη συμμετοχή» τονίζουν οι ίδιες κοινοβουλευτικές πηγές προσθέτοντας ότι έχει κάνει και η Βουλή κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, τις οποίες θα ανακοινώσει ο Κωνσταντίνος Τασούλας την Πέμπτη, στη Διάσκεψη των Προέδρων όπου θα συζητηθούν όλες οι προτάσεις των κομμάτων.

Το σχόλιο της ΝΔ για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα η ΝΔ σχολίασε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεισφορά των βουλευτών ως εξής: «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Αυτό είναι το μήνυμα που οφείλουμε να στείλουμε στους πολίτες. Μια κίνηση συμβολική, με ρόλο παραδειγματικό, όταν γίνεται αντικείμενο πλειοδοσίας έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa