Άρθρα Νίκος Νικολόπουλος

Πιο κοντά ο Ιούλιος από τον Σεπτέμβριο

Ομολογώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καλός μελετητής της Ιστορίας. Για τις δε δημοσκοπήσεις έχει έγκυρους μελετητές γύρω του. Συνεπώς γνωρίζει μεν ότι σε εθνικές κρίσεις, πολέμους, φυσικές καταστροφές, πανδημίες οι πολίτες συσπειρώνονται γύρω από τις ηγεσίες τους, καθώς κυριαρχεί ο φόβος για το αύριο, όμως η συσπείρωση είναι βραχύβια.

Καταγεγραμμένη είναι η αποτυχία του Τσώρτσιλ στις κάλπες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και η καθίζηση της δημοφιλίας του Τζορτζ Μπους αν και μετά τους Δίδυμους Πύργους εκτοξεύθηκε στο 90%.

Τα παραδείγματα είναι βαρύγδουπα και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Έχει δε επίγνωση ο Κυρ. Μητσοτάκης της αλληλεγγύης των επερχόμενων γεγονότων. Της μεταπήδησης, δηλαδή, από τα βραχυπρόθεσμα κέρδη του κορονοϊού στην κοινωνική λαίλαπα που καταφθάνει το φθινόπωρο και η οποία αναμένεται να λάβει εφιαλτικές διαστάσεις.

Σήμερα –και καθώς ακόμη ζούμε στο καθεστώς της καραντίνας– βρισκόμαστε γύρω από τη σημαία και για την έπαρσή της είναι επιφορτισμένος ο πρωθυπουργός. Δεν είναι, όμως, μακριά η ώρα της υποστολής και τότε ο καθείς θα πάει στο δικό του μετερίζι.

Κύριος, αν όχι αποκλειστικός, εχθρός του Κυρ. Μητσοτάκη, παρότι έχει μόλις 10 μήνες στην εξουσία, είναι ο χρόνος, γιατί θα «σκάσουν» μαζεμένες οι τρομακτικές παρενέργειες της καραντίνας και η ειδυλλιακή κυριαρχία του θα δοκιμαστεί σε μέγιστο βαθμό. Όταν αποσυρθούν οι λοιμωξιολόγοι από τη «σκηνή», το νέο ντεκόρ θα είναι αντιδημοφιλές και αποκρουστικό. Ενώ επί της ίδιας «σκηνής» θα αρχίσουν τα «όργανα». Ήτοι:

· Θα αρχίζουν να αποκρυπτογραφούνται όλες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

· Θα αποκαλυφθεί η σκοπιμότητα εκατοντάδων ή και χιλιάδων απευθείας αναθέσεων σε «ημετέρους».

· Το «ποτάμι» της ανεργίας θα «φουσκώσει» και θα ξεχειλίσει πολύ περισσότερο από ό,τι βιώσαμε το ίδιο φαινόμενο στα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας.

· Θα λείψουν από τα κρατικά ταμεία πολλά δισεκατομμύρια, εξαιτίας της συρρίκνωσης του τουρισμού.

· Θα κυριαρχήσουν οι ελαστικοί μισθοί στην (εναπομείνασα) αγορά εργασίας και θα πέσει «ψαλίδι» στις συντάξεις.

Μέχρι σήμερα μετράμε έναν-έναν και δύο-δύο τους θανάτους από τον κορονοϊό. Από «αύριο», συντομότατα δηλαδή, θα μπουν νέοι καταμετρητές στην ζωή μας. Και κατά εκατοντάδες θα καταγράφονται οι οικονομικώς και ψυχολογικώς «νεκροί», ελπίζοντας ότι αυτό δεν θα μετατραπεί και σε… βιολογικά νεκρούς. Θα αρχίσει λοιπόν η απομείωση του κεφαλαίου της πολιτικής κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Μα, δεν φταίει αυτός», θα υποστηρίξουν οι καλοπροαίρετοι. Και τι σημασία έχει; Αυτός θα υποστεί τα επίχειρα. Χώρια που, εδώ που τα λέμε, για την κατάσταση της οικονομικής ασφυξίας που θα έρθει, δεν θα είναι και άμοιρος ευθυνών ένας κυβερνήτης που δεν έκανε ό,τι μπορούσε και δεν «πάτησε πόδι» στην Ευρώπη. Εάν λοιπόν το «καράβι» πάει… φούντο, τότε πολλοί θα «πνιγούν». Ιδού, λοιπόν, γιατί κάποιοι «μεγαροπαίδες» εισηγούνται στον Κυρ. Μητσοτάκη εκλογές τώρα, που πέφτουν τα «οκτακοσάρια». Ωστόσο, είτε πάρει ο Κυρ. Μητσοτάκης την απόφαση για πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο είτε όχι, μία είναι η αλήθεια και αποτυπώνεται στην παραφρασμένη λαϊκή ρήση: «Μπρος γκρεμός και πίσω… καρμανιόλα».

του Νίκου Ι. Νικολόπουλου

Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa