Κοινωνία Πολιτική

Πιτσιλής: «Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι σεισμόπληκτοι σε Λέσβο και Κω»

Την Τρίτη αναμένεται να εκδώσει την απόφαση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου και Κω.

Η απόφαση θα αφορά τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι  κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών.

Ο  διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos της Νέας Υόρκης εξήγησε ότι όσοι υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς στα δύο αυτά νησιά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Δ.Ο.Υ μαζί με τα δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν τη ζημιά των ακινήτων τους.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το τι προβλέπει ο νόμος για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του αναφέρει «με το άρθρο 13 του νόμου 4484/1.8.2017 προβλέπεται η απαλλαγή από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα έτη 2017 και 2018 των κτισμάτων και του αναλογούντος οικοπέδου, τα οποία βρίσκονται στις δηµοτικές ενότητες του δήµου Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στη νήσο Κω και έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζηµιές από το σεισµό της 12ης Ιουνίου 2017 και το σεισµό της 21ης Ιουλίου 2017».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa