Περιφέρειες - Δήμοι

Πληθαίνουν οι προσφυγές των δήμων στο ΣτΕ για τα διόδια

Όλο και περισσότεροι δήμοι ανά τη χώρα προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να καταργηθούν οι νέοι σταθμοί  διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών, στην Εγνατία οδό θα υπάρχουν τριάντα οκτώ σταθμοί διοδίων (18 μετωπικοί και 20 πλευρικοί), ενώ μέχρι τώρα λειτουργούν οκτώ.

Οι νέοι σταθμοί διοδίων έχουν  προκαλέσει  αντιδράσεις σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης απ’ όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός,  ενώ επιφέρουν μεγάλη επιβάρυνση στους οδηγούς των οχημάτων.

Ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Μετσόβου, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, η Ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου, δικηγόροι, επιχειρηματίες , οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, ιδιοκτήτες φορτηγών TIR ψυγείων, κ.λπ.

Στην προσφυγή τους επισημαίνουν η επιβολή των πολλαπλών διοδίων για τις μετακινήσεις τους εντός και εκτός των περιφερειών τους, τους προκαλεί  ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη και ζητούν από το ΣτΕ να ανασταλεί άμεσα η υπουργική απόφαση για τους νέους σταθμούς διοδίων και στη συνέχεια να ακυρωθεί με απόφαση του ίδιου δικαστηρίου.

Τονίζουν ακόμη ότι η εν λόγω απόφαση στερείται παντελώς , καθώς δε συνοδεύεται από μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, από την οποία να προκύπτουν οι επιπτώσεις των σχεδιαζόμενων νέων σταθμών διοδίων στο περιβάλλον και η συμβατότητα τους με το πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού της κάθε νομαρχιακής περιφέρειας.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa