Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σήμερα από τη σφοδρή κακοκαιρία ειδικά στη δυτική Ελλάδα.

Έως τώρα έχουν αναφερθεί πλημμύρες και κατολισθήσεις από τον Λούρο της Πρέβεζας, μέχρι την Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει εξάλλου και η Αιτωλοακαρνανία η οποία ουσιαστικά όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο έχει κοπεί στα δύο!

Στον Λούρο τουλάχιστον 20 σπίτια και 5 καταστήματα πλημμύρισαν τη νύχτα, καθώς υπερχείλησε το ποτάμι και τα νερά μπήκαν στον οικισμό, μετατρέποντας τους δρόμους σε χειμάρρους. Η πυροσβεστική με 9 οχήματα και 21 άνδρες κλήθηκε να απεγκλωβίσει ακόμη και ανθρώπους μέσα από σπίτια τους, στα οποία το νερό έφτασε το ένα μέτρο.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 10 πολίτες, ενώ έως αυτήν την ώρα εργάζονται για την απάντληση υδάτων από σπίτια. Πολλά από τα χωριά της περιοχής, έχουν προβλήματα στην πρόσβαση λόγω κατολισθήσεων, ενώ στο χωριό Άνω Ράχη, κατέρρευσε τμήμα βουνού με αποτέλεσμα βράχια και πέτρες να δημιουργήσουν προβλήματα στον οικισμό και το δρόμο, ενώ καταπλακώθηκε και ένα αυτοκίνητο.

Άλλωστε σε ορμητικούς χείμαρρους μετατράπηκαν το βράδυ λόγω των έντονων βροχοπτώσεων οι δρόμοι στον Γάιο, πρωτεύουσα των Παξών. Δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ το νερό παρέσυρε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Επιπρόσθετα, πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχές βοήθειας, ενώ 10 άτομα που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Καινούργιο, Παραβόλα και Ζευγαράκι.

Στην περιοχή του Μεσολογγίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ πέντε άτομα που κινδύνευαν, μεταφέρθηκαν και αυτά σε ασφαλές σημείο.

Από τη μεριά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με δηλώσεις του αποκάλυψε ότι έχει σημειωθεί κατολίσθηση στην περιοχή Κλεισούρα της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων και ήδη μηχανήματα της περιφέρειας εργάζονται, προκειμένου να απομακρυνθούν όγκοι χώματος και να ανοίξει ο δρόμος.

Επιπλέον πολλά προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές του Αιτωλικού και των Ονιάδων.

«Συναγερμός» από το φούσκωμα της Ερμίτσας- Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό

Όλος ο μηχανισμός της Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής είναι σε εγρήγορση από τις νυχτερινές ώρες στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με το agrinionews.gr για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες και την κακοκαιρία.

Ωστόσο το πρωί του Σαββάτου επικράτησε μεγάλη ανησυχία για υπερχείλιση της Ερμίτσας καθώς τα νερά κατεβαίνουν ορμητικά με τον χείμαρρο να έχει φουσκώσει.

Για το λόγο αυτό έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος του κόμβου Παναιτωλίου με αναπόφευκτη την ταλαιπωρία των οδηγών.

Σχολιάστε ...