Κοινωνία

Πλησιάζει την Κρήτη ο Ιανός – Άρχισαν οι βροχές στο νησί – Δείτε ζωντανά την πορεία του φαινομένου

Ενώ η Θεσσαλία και τα νησιά του Ιονίου από αύριο μετρούν τις πληγές τους, ο Ιανός, έχει πάρει γοργή πορεία προς τα νότια της χώρας και πλησιάζει την Κρήτη, την οποία αναμένεται να πλήξει στη διάρκεια της νύχτας, αλλά και αύριο Κυριακή, πριν συνεχίσει προς το Λιβυκό πέλαγος για να εξασθενήσει.

Δείτε εδώ την πορεία των βροχών και καταιγίδων, ζωντανά:

Το σκηνικό του καιρού άλλαξε στην Κρήτη, με το πέρασμα του «Ιανού». Την πρωινή λιακάδα διαδέχθηκε το συννεφιασμένο μεσημέρι, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά το απόγευμα, το σκηνικό θύμιζε τροπική καταιγίδα. Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η έντονη βροχόπτωση, βροντές και αστραπές που μετέτρεπαν τη νύχτα σε μέρα. Το έντονο φαινόμενο διήρκησε λίγο περισσότερο από μια ώρα στο Ηράκλειο και αποδείχθηκε αρκετό για να μετατρέψει σε λίμνη, κεντρικά σημεία του Ηρακλείου.

Πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίστηκαν σε περιοχές όπως ο Γιόφυρος και οι Μεσαμπελιές, ενώ υπήρξαν και περιοχές που βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω διακοπής ρεύματος, μετέδωσε το ΑΠΕ.

Τόσο η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης όσο και η Πυροσβεστική, βρίσκονται σε εγρήγορση, για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που θα απαιτήσουν την επέμβασή τους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa