Κοινωνία

Πλοίο-φάντασμα με εκρηκτικά στα χέρια του Λιμενικού στην Κρήτη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα του Λιμενικού και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών για τον έλεγχο του φορτηγού πλοίου, που εντοπίστηκε την Τρίτη στα ανοιχτά της Κρήτης.

Το πλοίο με την επωνυμία ANDROMEDA και σημαία Τανζανίας προσέγγισε αρχικά τους Καλούς Λιμένες στα νότια του Ηρακλείου και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον Άγιο Νικόλαο στο Λασίθι, χωρίς όμως να έχει λάβει τη σχετική άδεια.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ αναφέρουν πως το πλοίο φέρει νόμιμη άδεια φορτίου και πως η κατεύθυνσή του ήταν από την Αλεξανδρέτα της Τουρκίας προς την Αιθιοπία, μεταφέροντας πυρίτιδα. Η εκτός προγράμματος και άνευ άδειας προσέγγισή του στον Άγιο Νικόλαο έβαλε σε υποψίες τις αρχές και κινητοποίησε τις διαδικασίες εξονυχιστικού ελέγχου.
Το πλοίο είναι κατασκευασμένο το 1979, έχει μήκος 81 μέτρα, πλάτος 12 μέτρα και τονάζ 1590 κόρων ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τους 9,2 κόμβους. Εκτός από τα κοντέινερ που μεταφέρει το πλοίο, φέρει και δεξαμενές υγραερίου. Το πλοίο παραμένει μέχρι στιγμής αγκυροβολημένο στον προβλήτα 5 του λιμανιού.
Το Λιμενικό ανακοίνωσε πως σήμερα θα κάνει παρουσίαση των ευρημάτων του ελέγχου.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa