Πολιτική

Ποια μέτρα «κληρώνει» η σημερινή κρίσιμη σύσκεψη

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού για τα επόμενα βήματα και τυχόν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Στο επίκεντρο βρίσκονται περιοχές, κυρίως της βόρειας Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική και εξετάζονται μέτρα, όπως ο περιορισμός της λειτουργίας για εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης έως τις 11 το βράδυ, ούτως ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Το μέτρο ισχύει ήδη για τον Πόρο και από χθες για τον Αμπελώνα Λαρίσης.

Παράλληλα εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων, αλλά και η συρρίκνωση του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις σε 20 – 30 συνολικά, από 100 που ισχύει σήμερα, καθώς οι συγκεκριμένες κοινωνικές εκδηλώσεις αναδεικνύονται σε εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού – με τις άλλες δύο να εκτιμάται πως είναι τα μπαρ και τα μέσα μεταφοράς.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, δεν αποκλείεται κατά την τηλεδιάσκεψη να οριστικοποιηθεί τι θα γίνει με τη ΔΕΘ, καθώς εξετάζεται σοβαρά η αναβολή της Διεθνούς Έκθεσης.

Τα όποια μέτρα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, καθώς το ενδεχόμενο να επιβληθεί ωράριο λειτουργίας ως τις 11 το βράδυ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος οριζόντια σε όλη τη χώρα απορρίπτεται με το αιτιολογικό ότι μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο συνωστισμό σε πλατείες, πάρκα ή άλλους δημόσιους χώρους.

Ήδη εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία απαγορεύονται οι λιτανείες και άλλες θρησκευτικές εκδηλώσεις εκτός των ναών έως τις 31 Αυγούστου, παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία εμμένει πως ειδικά για το Δεκαπενταύγουστο μπορούν να υπάρξουν εκδηλώσεις με μέτρα προστασίας, δηλαδή λιτανείες με αποστάσεις.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa