Κοινωνία

Ποια Χριστούγεννα; Ούτε… Πάσχα δεν βλέπει χωρίς μέτρα η Παγώνη!

Κάτι παραπάνω από δυσοίωνη είναι η πρόβλεψη της προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνας Παγώνη, η οποία έκανε λόγο για οικογενειακά Χριστούγεννα, ενώ εξέφρασε την αμφιβολία της ακόμα και για το αν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε κανονικά το Πάσχα.

«Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη, ενώ σημείωσε πως σε περίπτωση που τα μέτρα δεν αποδώσουν, θα χρειαστεί να παραταθούν.

«Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση. Γι αυτό πήραμε τα νέα μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τώρα έχουμε και μη COVID περιπτώσεις στα νοσοκομεία» διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι το ΕΣΥ δέχεται πίεση.

«Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες» τόνισε.

«Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και η πανδημία θα κρατήσει περισσότερο. Φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο» επεσήμανε η κ. Παγώνη.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa