Οικονομία

Ποιες «διορθώσεις» έρχονται στα μέτρα στήριξης μετά τη «βροχή» αιτημάτων!

«Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα υποκαταστήματα επιχειρήσεων, τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιήσουν κανένα από τα μέτρα στήριξης, καθώς η «μαμά» εταιρία δεν έχει ΚΑΔ που υπάγεται στις πληττόμενες δραστηριότητες, ενώ ο κατακερματισμός του πλαισίου των συμβάσεων εργασίας τα προηγούμενα έτη έχει δημιουργήσει δεκάδες ειδικές περιπτώσεις εργαζομένων (π.χ. με συμβάσεις ημερών ή και ωρών), οι οποίοι δεν μπορούν να υπαχθούν στην «ομπρέλα» των 800 ευρώ.

Όπως σημειώνει το iefimerida.gr, ειδική μέριμνα θα υπάρξει σε κάθε περίπτωση στις προθεσμίες που «τρέχουν» για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τα μέτρα στήριξης.

Για παράδειγμα, η καταληκτική προθεσμία της 10ης Απριλίου για αιτήσεις κρατικών δανείων (επιστρεπτέα προκαταβολή) θεωρείται απαγορευτική για τις μικρές επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν οργανωμένα λογιστήρια και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί παράταση.

Ωστόσο, αυτό που τονίζουν από το οικονομικό επιτελείο είναι ότι όλοι- Κράτος κι ενδιαφερόμενοι- θα πρέπει να τρέξουν, έτσι ώστε τα διαθέσιμα κεφάλαια να απορροφηθούν στην ώρα τους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa