Οικονομία

Ποιοι θα πάρουν αύξηση έως και 120 ευρώ στις επικουρικές!

Αυξήσεις έως και 120 ευρώ σε 260.000 συνταξιούχους, με την επιστροφή μέρους ή και ολόκληρης της μείωσης που είχαν υποστεί οι επικουρικές συντάξεις τους τον Ιούνιο του 2016!

Το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται σχέδιο που περιλαμβάνει την επιστροφή μέρους των μειώσεων σε όσους είχαν περικοπές πάνω από 20%, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Μία εκδοχή είναι να επιστραφεί για παράδειγμα το 50% της μείωσης σε όσους υπέστησαν τις μεγαλύτερες περικοπές, όπως οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που έχασαν το 50,7%, της πρώην Τράπεζας Πίστεως που είχαν μείωση 55%, του ΝΑΤ που είχαν μείωση 40,24%, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μια άλλη σκέψη είναι να βρεθεί ένα νέο μείγμα των κανόνων βιωσιμότητας των επικουρικών συντάξεων, μέσω αναλογιστικής μελέτης, προκειμένου να μη βγαίνει ελλειμματικό το ΕΤΕΑΕΠ.  Έτσι δεν αποκλείεται να επιστραφεί το σύνολο των περικοπών σε ασφαλισμένους που έχουν πληρώσει πολλές εισφορές, με αντίβαρο τις μικρότερες επιστροφές μειώσεων για τους υπόλοιπους.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» δημοσίευσε πίνακα στον οποίο φαίνονται αναλυτικά οι επιστροφές μειώσεων και οι αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις.

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER