Πολιτική

Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός

Κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία ένα χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης αφού σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis προηγείται το ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν 18%. Ωστόσο, οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα και φυσικά η κυβέρνηση είναι πολλές γι’ αυτό και οι πολίτες φαίνεται να απορρίπτουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Ειδικότερα, το 82% τάσσεται κατά των πρόωρων και μόλις το 5% υπέρ! Είναι ίσως η σημαντικότερη εκδήλωση της προσδοκίας για πολιτική σταθερότητα στη χώρα και της αξίωσης για αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής. Επίσης, υποχώρηση εμφανίζουν τα ποσοστά και των δύο μεγάλων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 37,7% (έναντι 40,3% τον Μάιο), ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 19,3% (έναντι 20,9%), ενώ στην τρίτη θέση ανεβαίνει το ΚΚΕ με ποσοστό 5,7% και το ΚΙΝΑΛ διατηρείται στο επίπεδο του 5,2%.

Η δημοφιλία των αρχηγών και της ΠτΔ
Σε σχέση με την απήχηση των δημοσίων προσώπων, μια σταδιακή υποχώρηση καταγράφεται στα ποσοστά δημοφιλίας της Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου συγκεντρώνει μεν ένα υψηλό ποσοστό δημοφιλίας (54%), ωστόσο αυτό αντιστοιχεί σε μείωση κατά 10 μονάδες από το αντίστοιχο του Απριλίου.

Στο μέτωπο των πολιτικών αρχηγών δημοφιλέστερος παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις θετικές γνώμες να φτάνουν στο 63%. Δεύτερη ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 43%, ενώ τρίτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 35% θετικές γνώμες, όσες και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Συντριπτική είναι η υπεροχή του κ. Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με ποσοστό 50%, ενώ ο  κ. Τσίπρας συγκεντρώνει μόλις 15%.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοσκόπηση: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa