Κοινωνία

Ποιος είναι ο συλληφθείς του Ρουβίκωνα από την επίθεση στη Βουλή

Γνωστός των Αρχών είναι ο 37χρονος που συνελήφθη κατά την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή. Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι ιδρυτικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας, ενώ ήταν ο μοναδικός που συνελήφθη για τη συγκεκριμένη επίθεση.

Αυτή η επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή δεν ήταν το μοναδικό «ντου» του Ρουβίκωνα στο κοινοβούλιο, στο οποίο έχει πάρει μέρος ο συγκεκριμένος, καθώς είχε δώσει το παρών και τις δύο προηγούμενες φορές, το 2015 και το 2017. Ο 37χρονος έχει απασχολήσει δεκάδες φορές την αστυνομία και έχει στο ενεργητικό του δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, από το 2015 μέχρι σήμερα.

Η τελευταία φορά που είχε συλληφθεί ο 37χρονος ήταν μετά την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών, τον Απρίλιο. Τότε, τα μέλη της αναρχικής ομάδας είχαν ανοίξει πανό και είχαν πετάξει τρικάκια έξω από το κτίριο του υπουργείου και η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 17 προσαγωγές.

Τα προηγούμενα «ντου»

Ο Ρουβίκωνας έχει κάνει άλλα δύο «ντου» στη Βουλή, στα οποία είχε δώσει το παρών και ο 37χρονος που συνελήφθη για την τελευταία επίθεση. Τον Απρίλιο του 2015 μέλη του Ρουβίκωνα διέσχισαν τον προαύλιο χώρο, έφτασαν στην είσοδο της Βουλής και άνοιξαν πανό υπέρ της απελευθέρωσης απεργών πείνας, ανάμεσά τους ο Σάββας Ξηρός.

Τον Ιούλιο του 2017, 25 μέλη του Ρουβίκωνα είχαν αιφνιδιάσει τους αστυνομικούς, έφτασαν στην είσοδο της Βουλής για τους βουλευτές, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα για την Ηριάννα. Μάλιστα τότε, με εντολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, σε συνεννόηση με τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν αφεθεί ελεύθερα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa