Κοινωνία Σε πρώτο πλάνο

Ποιος είναι ο «σωτήρας» Αρτέμης Σώρρας (ΦΩΤΟ)

Το φθινόπωρο του 2012 εμφανίζεται στη ζωή μας ένας Πατρινός, ο οποίος δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του κάποια ομόλογα της Τράπεζας της Ανατολής, η αξία των οποίων είναι 600 δισ. δολάρια. Το όνομά του είναι Αρτέμης Σώρρας.

Σε συνεντεύξεις του  δηλώνει πως αυτά τα λεφτά είναι στη διάθεση του ελληνικού κράτους, για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

500536-anoaico-ounnao-ooi-cnaeeaei

Η χώρα έχει μπει για τα καλά στη δίνει της οικονομικής κρίσης. Πολλοί στρέφουν το βλέμμα τους προς τον Σώρρα, και τα 600 δισ. που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του. Στενός συνεργάτης του, ο Μανώλης Λαμπράκης, λέει πως έχει στα χέρια του άλλα 4 ομόλογα της Τράπεζας της Ανατολής, συνολικής αξίας 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Λαμπράκης συνελήφθη στην Αμερική για παράνομη συνταγογράφηση, ύψους αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων.

Φτιάχνει μία MKO, η οποία ονομάζεται End National Debt – Τέλος Δημόσιου Χρέους, σύμφωνα με τον οποίο, «αγοράζει» τμήμα του δημόσιου χρέους προς τους δανειστές, και μετά το διαγράφει.

495088-69216_553391564698676_728098682_n

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου του 2012, ο Σώρρας και οι “εκλεκτοί” του, ανέλυσαν εκτενώς το πόνημα τους στο ξενοδοχείο President, σε μια κατάμεστη αίθουσα με δημοσιογράφους και κανάλια να είναι γύρω τους. Τότε, ο Αρτέμης Σώρρας ανέφερε ότι είχε ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.

“Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια κατατεθειμένα στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ’ ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στη ν χώρα με την υπογραφή του.

Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι Έλληνας. Αυτό ίσως δεν το σκέφτηκαν οι δανειστές, γιατί σου λέει, ποιος Έλληνας θα βρεθεί να έχει τόσα λεφτά για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος. Ε, λοιπόν τους λέμε, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες και τα χρήματα υπάρχουν και τα έχουμε ήδη καταθέσει”, είχε πει τότε ο Σώρρας.

10987359_1621108811456643_2448526504225349814_n

Στις 5 Απριλίου 2013, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών και της Τράπεζας της Ελλάδος, και μετά από ολιγόμηνη έρευνα, απάντησε ότι τα χρεόγραφά τους δεν είναι έγκυρα, οι λογαριασμοί δεν υπάρχουν και η διακίνησή του θα πρέπει να κινητοποιήσει τον εισαγγελέα.

Αυτό όμως δεν πτοεί ούτε τον Σώρρα αλλά ούτε και τους υποστηρικτές του, οι οποίοι μέρα με την ημέρα αυξάνονται.

Ο ίδιος λέει πως έχει στα χέρια του μία απόκρυφη αρχαιοελληνική τεχνολογία που μετατρέπει σε καύσιμο οτιδήποτε στερεό υπάρχει στον πλανήτη Γη! Τα οποία πουλά σε αεροπορικές εταιρίες και απομυζεί δισεκατομμύρια. Ο ίδιος αφήνει μάλιστα να εννοηθεί ότι κατέχει άλλη μια απόρρητη αρχαιοελληνική πατέντα, αυτή τη φορά μια ερμητική «ανώτερη τεχνολογία» για να πετά ένα αεροπλάνο επί μήνες χωρίς ανάγκη ανεφοδιασμού.

Επίσης, ο ίδιος λέει πως πούλησε στη ΝΑΣΑ την απόρρητη απολλώνεια τεχνολογία και έλαβε ως αποζημίωση από τον ίδιο τον Μπάρακ Ομπάμα κάπου 3 τρισ. δολάρια σε ομόλογα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τηλεφώνησε στον Σώρρα για να τον διαβεβαιώσει ότι μέχρι τις 9 Αυγούστου 2014 θα έχει αποδεσμεύσει ολόκληρο το ποσό.

Όταν βρέθηκε όμως στην ανάγκη ο αμερικανός πρόεδρος, παρακάλεσε μαθαίνουμε προσωπικά τον Σώρρα να ανανεώσουν τα ομόλογα για άλλα πέντε χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2019.

520x160

Ο «πολέμαρχος» της «Ελλήνων Συνέλευσις», όπως τον αποκαλούν, Σώρρας έχει συλληφθεί για συκοφαντική δυσφήμιση μετά την ομιλία του στη Ρόδο, όταν εκατό άνθρωποι έσπευσαν να τον αποθεώσουν για τις ευεργετικές του διακηρύξεις. Αν και στην πολύκροτη μήνυση που είχαν καταθέσει εναντίον τόσο ο τότε υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κατά της Διαφθοράς, Γιάννης Δαραβίγκας, αθωώθηκε.

Όλα αυτά ξεσηκώνουν αρκετούς υποστηρικτές του. Ο Σώρρας ιδρύει το κίνημα Ελλήνων Συνέλευση, και αρχίζει να φτιάχνει γραφεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν χρησιμοποιεί όμως τα 600 δισεκατομμύρια που έχει στην τράπεζα. Τα λεφτά προέρχονται από δωρεές των μελών του κινήματός του.

Ο Αρτέμης Σώρρας καλεί τους πολίτες να πάνε στις εφορίες και να ζητήσουν να συμψηφιστούν τα χρέη τους με τα δισεκατομμύρια που έχει καταβάλει στις τράπεζες ο αρχηγός του κινήματος Ε.ΣΥ. Και όντως, πολλοί το δοκιμάζουν, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι. Όμως βρέθηκε ένας εισαγγελέας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος διέταξε έρευνα σε βάρος του διοικητή του ΟΑΕΕ, ο οποίος δεν έκανε δεκτά τα «ομόλογα Σώρρα» από πολίτες που προσπαθούσαν να συμψηφίσουν τα χρέη τους με αυτά.

Είχε προηγηθεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που έχει κρίνει πως τα 600 δισεκ. ευρώ του Αρτέμη Σώρρα είναι υπαρκτά!

Στο μεταξύ, το όνομα του Σώρρα εμπλέκεται στη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα στη Λαμία από τον Χρήστο Μπαλαντίνα, ο οποίος ήταν αρχηγός της τοπικής οργάνωσης του Ε.ΣΥ. στη Λαμία. Ο ίδιος ο Σώρρας πήρε θέση, κατηγορώντας τον φερόμενο ως δράστη σαν ένα άτομο που προσπαθούσε να εξαπατήσει τα μέλη του κινήματος, πουλώντας τους διάφορα «μαντζούνια» ως θεραπευτικά βότανα. Τόσο το θύμα, όσο και ο κατηγορούμενος ήταν μέλη της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa