Κόσμος

Ποιος κολυμβητής διαγωνίστηκε με έναν λευκό καρχαρία; (ΦΩΤΟ)

Σ’ αυτόν τον ασυνήθιστο διαγωνισμό, ένας αμερικανός, από τους καλύτερους κολυμβητές στην ιστορία, αντιμετώπισε έναν από τους ταχύτερους θηρευτές των ωκεανών του κόσμου. Ποιος κέρδισε;
Αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς, ο οποίος στέφθηκε Ολυμπιονίκης 23 φορές και κατέρριψε παγκόσμια ρεκόρ άλλες 39 φορές, την Κυριακή 23 Ιουλίου αποφάσισε να λάβει μέρος σε μια ασυνήθιστη κολυμβητική μονομαχία στα 100 μέτρα, με έναν λευκό καρχαρία.
Αυτός ο διαγωνισμός του «ανθρώπου ενάντια θηρίο», που διοργανώθηκε από το Discovery Channel, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Καρχαρία, δεν έληξε όμως, με θρίαμβο του 32χρονου μύθου των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Φελπς έχασε τον αγώνα καθώς ο χρόνος του ήταν κατά δύο δευτερόλεπτα μεγαλύτερος από τον αντίπαλό του, σύμφωνα με την New York Post. Ο καρχαρίας ολοκληρώσει την διαδρομή σε 36,1 δευτερόλεπτα, ενώ ο αθλητής χρειάστηκε  38.1.

Όπως ήταν φυσικό, οι δύο αντίπαλοι δεν κολυμπούσαν δίπλα-δίπλα και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα στην περιοχή υπήρχαν ομάδες δυτών με σκοπό να προστατεύουν τη ζωή του αθλητή. Στη συνέχεια, το Discovery μοντάρισε τα δύο βίντεο με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνεται η αίσθηση μιας πραγματικής μονομαχίας μέχρι θανάτου.

Από την πλευρά του ο Φελπς ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, μετά την ήττα του: «Μια ρεβάνς;», για την οποία ο πρωταθλητής πρόσθεσε μια προϋπόθεση: «Την επόμενη φορά, σε θερμότερα νερά».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa