Κοινωνία

Ποιους «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική πίσω από τη βόμβα στου Ζωγράφου! Περιμένουν την προκήρυξη

Την προκήρυξη των τρομοκρατών που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αστυνομικό τμήμα του Ζωγράφου περιμένει η Αντιτρομοκρατική για να έχει ασφαλέστερα συμπεράσματα για τα κίνητρά τους.

Η αστυνομία δεν θεωρεί τη βόμβα «μεμονωμένο» περιστατικό, αλλά το συνδέει με τις καταδρομικού τύπου επιθέσεις που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα και συνοδεύονται είτε από βανδαλισμούς, είτε από εμπρησμούς.

Οι αρχές βλέπουν πίσω από αυτές τις ενέργειες ανασυγκρότηση του λεγόμενου «αντάρτικου πόλεων» αντιεξουσιαστικών ομάδων που κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας.

Τα στελέχη των Εργαστηρίων και της Αντιτρομοκρατικής ανατρέχουν ήδη σε παλαιότερα χτυπήματα με μηχανισμούς που έχουν κοινά στοιχεία με αυτόν που εντοπίσθηκε χθες το πρωί στου Ζωγράφου.

Η βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου μοιάζει με εκείνη που είχε τοποθετηθεί στα σκαλιά  του ναού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη πέρσι τον Δεκέμβριο  από την έκρηξη του οποίου είχαν τραυματισθεί δύο άνθρωποι. Την ευθύνη είχε αναλάβει αρκετές ημέρες αργότερα η οργάνωση «Εικονοκλαστική Σέχτα», ενώ και τότε δεν είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η έκρηξη επρόκειτο να γίνει στο φως της μέρας, με περισσότερες, δηλαδή, πιθανότητες για αιματηρό αποτέλεσμα απ΄ ό,τι αν ήταν προγραμματισμένος ο μηχανισμός να εκραγεί νύχτα. Επιπλέον δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα γεγονός που ερμηνεύεται είτε ως ενισχυτικό της άποψης ότι οι δράστες ήθελαν θύματα, είτε ότι δεν πρόλαβαν να τηλεφωνήσουν αφού ο μηχανισμός εντοπίσθηκε από τον αστυνομικό, ο οποίος άφηνε τη μοτοσυκλέτα του στο σημείο και αντιλήφθηκε το ύποπτο αντικείμενο που αποδείχθηκε ότι ήταν βόμβα.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa