Οικονομία

Ποιους εξοφλεί η κυβέρνηση και ποιοι είναι… στην απέξω

Ταμείο Τράπεζας

Προτεραιότητα σε επιστροφές φόρων και διορισμούς δίνει αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση, ενώ αφήνει στο… περίμενε όσους έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης και περιφρονεί τις ιδιωτικές εταιρείες που προμηθεύουν το Δημόσιο!

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του Προϋπολογισμού, στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου οι αρμόδιοι φορείς δεν εξόφλησαν τις υποχρεώσεις τους στον βαθμό που θα έπρεπε, παρά το γεγονός ότι υπάρχει αυστηρή οδηγία των δανειστών για να γίνει κάτι τέτοιο έως το τέλος του έτους. Μάλιστα, ένα μέρος της τελευταίας δόσης που λάβαμε το καλοκαίρι πρέπει να διοχετευτεί στην εξόφληση υποχρεώσεων.

Σημειωτέον ότι η εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους δανειστές και… αντίδωρο της κυβέρνησης προς τους δανειστές για το “πάγωμα” της περικοπής των συντάξεων από την πλευρά τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα δεν θα λάβει την πρώτη δόση των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, καθώς και το επιτοκιακό μπόνους για τη μείωση του χρέους.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο toxrima.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa