Άρθρα Θανάσης Παπαμιχαήλ

Πολιτικός Καζαμίας 2020

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η οικονομία φαίνεται να είναι τόσο εύθραυστη όσο μια σαπουνόφουσκα. Η οικονομική ελίτ θα συνεχίζει να κερδίζει σε βάρος των λαϊκών μαζών, που θα στενάζουν κάτω από τις συνεχείς διαπραγματεύσεις των ισχυρών της παγκοσμιοποίησης.

Τα προβλήματα όπως πόλεμοι, μετανάστευση, σίτιση, ύδρευση, θα ενταθούν και οι λαοί θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε αναβρασμό.

Τα πάντα θα βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση. Οι έννοιες αλληλεγγύη, ισονομία, αδελφοσύνη, το δίκαιο των πολλών, θα είναι και πάλι λόγια του αέρα και μια αέναη προπαγάνδα, με μοναδικό σκοπό το καταλάγιασμα της λαϊκής αγανάκτησης.

Μόνο που με τα λόγια του αέρα, με την προπαγάνδα των ισχυρών, δεν γεμίζει το στομάχι, ούτε το περιβάλλον σώζεται!

Οι λαοί βαρέθηκαν τα λόγια τα μεγάλα, τις ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν «μασάνε» πια! Οι αντιδράσεις θα πολλαπλασιαστούν. Τα «γιλέκα», έγχρωμα και ασπρόμαυρα, θα γεμίζουν τις παγκόσμιες πλατείες.

Αυτά τα ολίγα για την Εσπερία. Στα καθ’ ημάς τώρα.

Δυστυχώς πολιτικά exitpolls για τη νέα χρόνια δεν γίνονται. Μόνο αστρολογικά. Αστρολογικές εκτιμήσεις με βάση τις ημερομηνίες και τις ώρες ίδρυσης των κομμάτων και τους ωροσκόπους των πολιτικών αρχηγών!

Τα διάφορα αστρολογικά φαινόμενα, όπως έκλειψη ηλίου, σελήνης, ανακοίνωση ονόματος Προέδρου Δημοκρατίας, μπορούν να οδηγήσουν σε νέα αρχή του ζωδιακού κύκλου ή και σε διπλές εκλογές. Τα πάντα εξαρτώνται από το ποτέ θα είναι ο ανάδρομος Ερμής στον Ποσειδώνα! Εξειδικευμένες προβλέψεις για πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, εγχώρια και μη, κατά τη γνώμη των περισσότερων πολιτικών αναλυτών, θα πάνε «άπατες»!

Τα πάντα ρει, που έλεγε και ο Ηράκλειτος. Προς το παρόν, θα πρέπει να αρκεστούμε στους «πρώην» που είδαν φως και μπήκαν σε κόμμα εξουσίας για να γίνουν «νυν» στα πολιτικά δρώμενα. Μοναδικός κίνδυνος όλων αυτών είναι να γίνουν, από ανακυκλώσιμοι, αναλώσιμοι!

Από το κόμμα που κυβερνά σήμερα θα ακούμε καθημερινά τα αφηγήματα, των επενδύσεων, της ασφάλειας των πολιτών, της αταλάντευτης προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων και πάντα με κατάληξη την ολοκλήρωση της τετραετίας. Αυτό ήταν και θα είναι πάντα το δυνατό χαρτί κάθε κυβέρνησης, για να κρατάει ζωηρό το ενδιαφέρον, για την υλοποίηση των ξεχασμένων προεκλογικών υποσχέσεων της.

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και λοιπών κομμάτων, θα ακούμε συνεχώς για ανέφικτες προεκλογικές υποσχέσεις, για ατασθαλίες, για διορισμούς ημετέρων, για κυβιστήσεις και για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Τα ίδια και τα ίδια πάντα από τις αντιπολιτεύσεις. Κάθε μέρα η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή, σύμφωνα πάντα με τις επιθυμίες της αντιπολίτευσης, για να ξανά βρεθεί στην εξουσία. Σαματά με κάθε τρόπο, κάθε μέρα, όλο τον χρόνο!

Η στήλη, εκτός από τις πολιτικές προβλέψεις της που διαβάσατε, ήθελε να ευχηθεί στο πολιτικό μας σύστημα, με τις ενέργειές του, τον νέο χρόνο να παραγάγει πολιτική και όχι παραπολιτική!

Να σταματήσει να σκιαμαχεί με φανταστικούς εχθρούς, ντόπιους και ξένους, να πάψει να αντιπαρατίθεται με ρητορική μίσους, διαίρεσης και με φρασεολογία πόλωσης και φαιδρότητας. Η Ελλάδα μας έχει ανάγκη από πολιτικούς υψηλού επιπέδου, με όραμα και θέληση για δημιουργία, και όχι από «Δελαπατρίδες»!

Να διαβάσουν τον νέο χρόνο με νέα γυαλιά και όχι με τα γυαλιά των προηγούμενων χρόνων. Την πολιτική ιστορία του τόπου την γράφουν όσοι βγάζουν «το φίδι από την τρύπα».

Αυτό έχει αποδειχθεί, διαχρονικά!

Καλή χρονιά!

του Θανάση Παπαμιχαήλ, επικοινωνιολόγου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa