Παρασκηνιακά

Πολιτικό συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες – Ο Τσίπρας τα «έχωσε» στον Τσακαλώτο

Μαραθώνια αλλά όχι θυελλώδης ήταν η πεντάωρη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον Αλέξη Τσίπρα στον απόηχο της ρηγμάτωσης των σχέσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ήπιο κλίμα καθώς “πυροσβεστική” ήταν εξαρχής η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εισηγητικά, “μάζεψε” τα περί τετραμελούς επιτροπής “πειθαρχικού”  ( Τζανακόπουλος, Γεροβασίλη, Ηλιόπουλος, Θεοχαρόπουλος) και αντί για την επικύρωσή της, ως είχε ανακοινωθεί, μίλησε για σύσταση επιτροπής δεοντολογίας η οποία θα αποτελείται θεσμικά, από τον γραμματέα του κόμματος ( Δ. Τζανακόπουλο) και την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ( Όλγα Γεροβασίλη).

Τσίπρας σε Τσακαλώτο: Έκανες λάθος
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως έκανε λάθος που δημοσιοποίησε την αντίθεσή του για τον χαρακτηρισμό “πολιτικός απατεώνας” που επιφυλάσσει η ηγεσία της Κουμουνδούρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική συγκυρία.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, άφησε αιχμές πως πριν να αξιοποιηθεί η παρέμβασή του από την αξιωματική αντιπολίτευση ως αμφισβήτηση  στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη αρχίσει να “σηκώνεται” το θέμα από συγκεκριμένα εσωκομματικά κέντρα.  Επανέλαβε εξάλλου ότι αυτή είναι η πάγια θέση του για το πώς πρέπει να δομείται ο αντιπολιτευτικός λόγος.

πηγή: capital.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa