Εκλογές 2019 Περιφέρειες - Δήμοι

Πολλοί οι μνηστήρες για τον 2ο γύρο στον Πύργο

Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζεται διασπασμένη τον Δήμο Πύργου αφού και οι δυο υποψήφιοι που διεκδίκησαν την κομματική στήριξη Κώστας Νικολούτσος και Λάμπης Αριστειδόπουλος, τελικά συμμετέχουν στις εκλογές. Φαίνεται ότι μεταξύ των δύο προβάδισμα διατηρεί ο Κώστας Νικολούτσος, αφού απορρόφησε το μεγαλύτερο κομμάτι του συνδυασμού του νυν δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή.

Το ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει επίσημα τον Αντώνη Καράμπελα αλλά μάλλον είναι μια επιλογή που την δεδομένη χρονική στιγμή του έκανε περισσότερο κακό παρά καλό αφού φαίνεται ότι δεν του δημιουργεί τη δυναμική που προσδοκούσε.

Ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος προσδοκά αυτή την φορά να τα καταφέρει αφού το 2014 κατάφερε μεν να περάσει στην 2η Κυριακή αλλά ηττήθηκε από τον υποστηριζόμενο της Ν.Δ. Γαβρίλη Λιατσή. Εμπόδιο του είναι τόσο η πολυετής ενασχόληση με τα κοινά που μπορεί να του αποφέρει κάποιο κορεσμό στο εκλογικό σώμα όσο και το γεγονός ότι ένα σημαντικό κομμάτι του συνδυασμού του από το 2014 έχει πλέον αποχωρήσει και έχει ενταχθεί στον έτερο υποψήφιο Στάθη Καννή.

Ο Στάθης Καννής αν και πρωτοεμφανιζόμενος, φαίνεται να έχει αναπτύξει μια δυναμική λόγω και της ανοιχτής στήριξης του τέως Δημάρχου Παρασκευόπουλου, στον οποίο είχε διατελέσει αντιδήμαρχος με ερωτηματικό βεβαίως να μένει αν θα τα καταφέρει να διεκδικήσει την είσοδό του στον 2ο γύρο υπερνικώντας τους αντίπαλούς του.

Ο νεότερος μεταξύ των διεκδικητών στο Δήμο Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, προσέρχεται στις εκλογές με τη δυναμική που απέκτησε από την υποψηφιότητά του το 2014 και σήμερα βάσει μετρήσεων που κάνουν τα επιτελεία των κομμάτων παρουσιάζεται ως φαβορί για τον δεύτερο γύρο. Μένει όμως αυτό να το αποδείξει στην μεγαλύτερη μέτρηση όλων, που δεν είναι άλλη από την κάλπη.

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa