Κοινωνία

«Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική – Σκέψεις για μέτρα μέσα στο Σαββατοκύριακο

Πονοκέφαλος αποτελεί για την κυβέρνηση η αύξηση που έχει σημειωθεί στα κρούσματα τις τελευταίες μέρες καθώς κάθε μέρα καταγράφονται και πάλι 1000 κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνοι του στρατηγικού σχεδιασμού αντιμετώπισης της πανδημίας επεξεργάζονται νέα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να βάλουν φραγμό στην εξάπλωση του ιού.  Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει στόχος να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο. Αυτό θα γίνει προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών στην Αττική αφού τις συγκεκριμένες μέρες οι περισσότεροι δεν δουλεύουν και σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δελτία θα έχει καλό καιρό και έτσι οι περισσότεροι θα θελήσουν να κάνουν μια βόλτα.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας δικαίωμα μετακίνησης, πάντα με υποχρεωτική αποστολή sms προς το 13033 και κωδικό 1, πολίτες που πρέπει να μεταβούν σε γιατρό ή με βεβαίωση εργασίας για όσους πρέπει να μεταβούν στη δουλειά τους. Ο κωδικός 6 θα ισχύει για κοντινή βόλτα κατοικίδιου.

Άμα αποφασιστεί αυτό το μέτρο τότε όλα τα καταστήματα θα κλείσουν στις 17:00. Ακόμα υπάρχουν σκέψεις για τις συγκεκριμένες μέρες να ισχύσει και η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο εντός της περιφέρειας Αττικής.

Να θυμίσουμε ότι η πιθανότητα επιβολής ενός καθολικού lockdown τύπου Μαρτίου του 2020 για διάστημα ορισμένων εβδομάδων βρίσκεται πάντα “πάνω στο τραπέζι”, φαίνεται όμως ότι για την ώρα θα διατηρηθεί ενδεχομένως μια στάση αναμονής για περισσότερων ημερών δεδομένα πριν ληφθεί μια τέτοια «σκληρή» απόφαση.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa