Κοινωνία

Πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Έξι χρόνια μετά από την φασιστική δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Έξι χρόνια πριν ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του Νίκου Ρουπακιά. Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα από διάφορες συλλογικότητες. Αμέσως μετά ξεκίνησε η πορεία μνήμης ξεκίνησε από το μνημείο του στο Κερατσίνι με κατεύθυνση προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Όπως αναφέρει η οικογένεια Φύσσα σε ανακοίνωσή της «όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη».

Συγκλόνισε η μητέρα του, Μάγδα, η οποία φίλησε το μνημείο και στάθηκε συγκινημένη μπροστά του.

Στους διαδηλωτές βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε: «Μπορεί να έχουμε κομματικό πανό, αλλά είμαστε εδώ ως άτομα, ως κομμάτι του κινήματος που τιμά τον Παύλο Φύσσα, τιμά όλα τα θύματα του φασισμού, τόσο τα πρόσφατα όσο και τα προηγούμενα».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa