Άρθρα Νίκος Νικολόπουλος

Ποτέ δεν γράψαμε ιστορία ακολουθώντας τις επιθυμίες των ισχυρών

Η κυβέρνηση διέπραξε ένα διπλό και ολέθριο λάθος.

Πρώτον, ψήφισε, στηριζόμενη σε μία θολή ετερόκλητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μία συμφωνία που όχι μόνο βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά και ανοίγει τους ασκούς του φιλοσκοπιανού αλυτρωτισμού.

Και, δεύτερον, προπαγάνδισε ένα μύθευμα που προσβάλλει εκατομμύρια Έλληνες, γεγονός που αναμφίβολα θα βρει μπροστά της.

Και ο μύθος αυτός είναι πως όσοι στηρίζουν τη συμφωνία είναι προοδευτικοί, μετριοπαθείς και εξωστρεφείς, ενώ όσοι αντιτίθενται είναι φανατικοί συντηρητικοί, οπισθοδρομικοί, εθνικιστές και ακροδεξιοί.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, θέλω να διαβεβαιώσω αλλά και να προειδοποιήσω την κυβερνητική πτέρυγα πως όσοι είναι κατά της συμφωνίας, όχι μόνο δεν είναι συντηρητικοί σκοταδιστές, αλλά, αντίθετα, είναι σχεδόν το σύνολο ενός λαού που φωνάζει «έως εδώ και μη παρέκει», αρνούμενος να παραδώσει την εθνική του ταυτότητα. Και σε αυτόν τον λαό υπάρχουν και δεξιοί και αριστεροί και κεντρώοι.

Υπάρχουν άνθρωποι που καμία σχέση δεν έχουν με ακραία και αντιδημοκρατικά στοιχεία και πολίτες που στήριξαν τη σημερινή κυβέρνηση.

Αν η κυβέρνηση δεν το βλέπει και δεν το καταλαβαίνει, λυπάμαι.

Θα το δει και θα το καταλάβει στις κάλπες.

Όπως θα το δουν και θα το καταλάβουν οι εκπρόσωποί της και όσοι στηρίζουν τη συμφωνία σε όλες τις εξόδους τους, στις πόλεις και στα χωριά της χώρας, από τον Βορρά μέχρι τον Νότο και από τη Δύση μέχρι την Ανατολή.

Γιατί η Μακεδονία δεν είναι απλά ένας γεωγραφικός χώρος που περιέχει μία μεγάλη ιστορία και έχει ποτιστεί με ποτάμια ελληνικού αίματος.

Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του Ελληνισμού. Και όχι μόνο του Ελληνισμού της Ελλάδας, αλλά και του Ελληνισμού της Οικουμένης.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είμαι βέβαιος πως θα καταγραφεί στα βιβλία της ιστορίας ως όνειδος.

Γιατί είναι μία συμφωνία που παραδίδει τη Μακεδονία σε χέρια Σλάβων και Αλβανών, που μπορεί να τους έμαθαν να αυτοαποκαλούνται ως Μακεδόνες, αλλά Μακεδόνες δεν είναι.

Αναρωτιέμαι εάν αυτοί που συνέταξαν και συμφώνησαν στο κείμενο των Πρεσπών ήσαν ανιστόρητοι, επικίνδυνα αφελείς ή εξαιρετικά πιεσμένοι από τους ξένους που επεδίωξαν την «εδώ και τώρα» επίλυση του ζητήματος, προκειμένου να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και, μετέπειτα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα, υπάρχουν και κάποιοι υπερασπιστές της θολής συμφωνίας της λίμνης, που έλεγαν ότι εάν δεν ψηφιστεί, θα δυσαρεστηθούν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι.

Ε, και;

Η ιστορία ενός Έθνους δεν γράφεται ακολουθώντας πάντα τις επιθυμίες των ισχυρών της Γης, ενίοτε γράφεται κόντρα σε αυτές τις επιθυμίες.

Αν οι εμπνευστές και πρωτεργάτες της Επανάστασης του ’21 υπάκουαν στις επιθυμίες των ισχυρών, θα ήμασταν ακόμα τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Και αν ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος είχε πειθαρχήσει στις επιθυμίες των ισχυρών της Γης, η Κύπρος σήμερα θα είχε υποστεί το ολέθριο σχέδιο Ανάν.

Και αφήνω για το τέλος τη στάση του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στο Βουκουρέστι, το 2008. που έγραψε ιστορία.

Και έγραψε ιστορία γιατί άκουσε το κάλεσμά της, γιατί αντιλήφθηκε τον χτύπο της καρδιάς των Ελλήνων και γιατί ζυγίστηκε με το βάρος όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για τη Μακεδονία.

Και δεν βρέθηκε ελλιποβαρής.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο και σήμερα.

Και όχι μόνο δεν μπορώ να το πω, αλλά αισθάνομαι πως πρέπει να φωνάξω:

Η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν ανταλλάσσεται, δεν παραχωρείται!

Και όσοι το επιχείρησαν, στηρίζοντας τη συμφωνία της λίμνης, θα λογοδοτήσουν.

Στον λαό και στην ιστορία.

του Νίκου Νικολόπουλου

Ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa