Κόσμος

Πουέρτο Ρίκο: Στροφή στην καλλιέργεια μαριχουάνας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Το υπουργείο οικονομικών του Πουέρτο Ρίκο εκτιμά ότι η ιατρική βιομηχανία της μαριχουάνας θα μπορούσε θα αποφέρει έσοδα έως και 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Σύμφωνα με το Associated Press το Πουέρτο Ρίκο εξετάζει το ενδεχόμενο της καλλιέργειας  και παραγωγής προϊόντων μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους με στόχο την αντιμετώπιση της σοβαρής οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει.

Στη χώρα έχει νομιμοποιηθεί η καλλιέργεια μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους πριν από δύο χρόνια, ενώ τον περασμένο Ιούλιο τέθηκε το νομικό πλαίσιο για την βιομηχανία του ναρκωτικού. Το υπουργείο οικονομικών του Πουέρτο Ρίκο ανέφερε ότι η ιατρική βιομηχανία της μαριχουάνας μπορεί να φέρει έως και 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τις πωλήσεις και του φόρους και να συμβάλει στην άμβλυνση της ανεργίας, η οποία ανέρχεται στο 12%.

Το Πουέρτο Ρίκο είναι αντιμέτωπο με μεγάλες περικοπές στον προϋπολογισμό, λόγω του δημόσιου χρέους, το οποίο ξεπερνά τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια και ο πληθυσμός του συνεχώς μειώνεται, διότι οι νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα και μεταβαίνουν στις ΗΠΑ, προς αναζήτηση ευκαιριών.

«Είναι η μόνη βιώσιμη εναλλακτική λύση που έχουμε»

«Πολλοί άνθρωποι περιμένουν αυτόν το νόμο. Είναι η μόνη βιώσιμη εναλλακτική λύση που έχουμε στη διάθεσή μας για την επίλυση της οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Πουέρτο Ρίκο Νόμιμη Μαριχουάνα, Γκουντγουϊν Αλνταρόντο.

Η μαριχουάνα για ιατρικούς σκοπούς είναι νόμιμη σε 29 πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά το Πουέρτο Ρίκο, διαθέτει κάποια πλεονεκτήματα καθώς οι βιομηχανικοί φορολογικοί συντελεστές του είναι χαμηλότεροι και δεν υπόκειται στους ομοσπονδιακούς φορολογικούς νόμους των ΗΠΑ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa