Πολιτική

Πράσινοι Γερμανίας: Λάθος η μη πρόσκληση Ελλάδας και Τυνησίας στη Διάσκεψη

Ήταν λάθος να μην προσκληθούν Ελλάδα και Τυνησία στη Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο, δηλώνει η επικεφαλής των Γερμανών Πρασίνων, Ανναλένα Μπέρμποκ.

Μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία (SWR) η Μπέρμποκ, κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα, εάν θα έπρεπε να προσκληθούν στη Διάσκεψη του Βερολίνου η Ελλάδα και η Τυνησία.

Όπως αναφέρει το dw.com, η απάντησή της ήταν η εξής: «Ναι, κατά την άποψή μου ναι, πραγματικά. Νομίζω ότι ήταν λάθος (αυτό που έγινε). Θεωρώ καλό και σωστό το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δραστηριοποιείται και διοργανώνει αυτή τη Διάσκεψη, αλλά να μην προσκαλείται η Τυνησία… Πρόκειται κατ΄εξοχήν για τη γειτονική χώρα που υποφέρει από τα όσα διαδραματίζονται, που ωστόσο επιδεικνύει εποικοδομητική συμπεριφορά. Είναι σαν να τιμωρεί κανείς τις χώρες εκείνες που δεν επιδιώκουν την κλιμάκωση, αλλά την ειρήνευση, και δεν προσκαλούνται σε μία τέτοια Διάσκεψη. Πιστεύω ότι αυτό είναι λάθος».

Ήρθε αργά η Διάσκεψη

Η Ανναλένα Μπέρμποκ ασκεί την προεδρία των Πρασίνων από κοινού με τον Ρόμπερτ Χάμπεκ. Σχολιάζοντας τη γενικότερη προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης για μία πολιτική λύση στη Λιβύη, επισημαίνει: «Είναι καλό που γίνεται τώρα αυτή η Διάσκεψη, που έγιναν τον Νοέμβριο κάποιες συνομιλίες, αλλά όλα αυτά γίνονται πολύ αργά. Θα έπρεπε πολύ νωρίτερα να δραστηριοποιηθούν και να αναλάβουν ειρηνευτική πρωτοβουλία οι Ευρωπαίοι, αλλά και η Γερμανία ως η μεγαλύτερη χώρα της ΕΕ».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa