Κόσμος

«Πράσινο φως» στο σχέδιο συμφωνίας για το Brexit – Οι επόμενες δυσκολίες της Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit, στο οποίο κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες.

Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου η Τερέζα Μέι ανέφερε ότι το σχέδιο συμφωνίας είναι το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσε να διαπραγματευτεί η Βρετανία, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τη συμφωνία.

Εκτίμησε ότι αυτό είναι ένα αποφασιστικό βήμα που βοηθά τη Βρετανία να συνεχίσει και ότι η συμφωνία είναι σταθερά προς το εθνικό συμφέρον.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η συμφωνία ανταποκρίνεται με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Αυτή θα είναι μια απόφαση που θα τεθεί υπό εξαντλητικό έλεγχο, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι είναι έτοιμη να εξηγήσει τη συμφωνία με δήλωση της στο κοινοβούλιο.

Αυτό βέβαια, μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι. Όπως σημειώνει το sofokleousin.gr, «το σχέδιο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit εγκρίθηκε, ωστόσο, περίπου 10 υπουργοί αντιτάχθηκαν και εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους.

Τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μεγάλη διάσπαση στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας, ωστόσο, ότι κανείς από τους αντιφρονούντες υπουργούς δεν έπαιξε το χαρτί της παραίτησης. Σε κάθε περίπτωση όμως ο δρόμος για την επίσημη επικύρωση του σχεδίου Μέι για το Brexit, είναι δύσβατος και ανηφορικός…

Η Τερέζα Μέι έχει να αντιμετωπίσει και την ισχυρή εσωκομματική κριτική, από υποστηρικτές του Brexit στη Συντηρητική παράταξη. Οι τελευταίοι «πιθανώς» να καλέσουν σε ψηφοφορία δυσπιστίας ενάντια στην ηγεσία του συντηρητικού κόμματος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, καθώς υποστηρίζουν ότι το σχέδιο συμφωνίας της Mέι για το Brexit, είναι κακοφτιαγμένο.

Με το υπουργικό της συμβούλιο διχασμένο και την εσωκομματική κριτική να «γιγαντώνεται», η Μέι καλείται να περάσει το σχέδιο της συμφωνίας από το σκόπελο του Κοινοβουλίου. Κάτι που με τα σημερινά δεδομένα μοιάζει τουλάχιστον δύσκολο και απαιτητικό…».

Διαβάστε ακόμη

Τι προβλέπει το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa