Κόσμος

«Πραξικόπημα» αντιμετωπίζει η Τερέζα Μέι – Στο κέντρο των συγκρούσεων το Brexit

Τον κίνδυνο «πραξικοπήματος» αντιμετωπίζει η Τερέζα Μέι στην Μεγάλη Βρετανία. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τις εφημερίδες «The Sunday Times» και «The Mail», οι οποίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον και ο Σερ Λίντον Κρόσμπι, επικεφαλής της προεκλογικής της εκστρατείας το 2017 είναι αυτοί που μεθοδεύουν το ιδιότυπο πραξικόπημα.

Ο Τζόνσον παραιτήθηκε από τη θέση του τον Ιούλιο, αφού διαφώνησε με το όραμα του Βrexit. Ο Κρόσμπι ήταν ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας, ο οποίος επέβλεψε την καταστροφική γενική εκλογική διαδικασία του Μαΐου 2017, αλλά συνεργάστηκε με τον Τζόνσον σε δύο επιτυχημένες εκλογές για δημοτικές εκλογές στο Λονδίνο.

Οι Sunday Times αναφέρουν ότι σχεδιάζεται μια εκστρατεία για να εκτροχιάσουν το σχέδιο της Μέι και να παρουσιάσουν ένα εναλλακτικό όραμα για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τη διάσκεψη του κόμματος.

Ανθρωπος από το περιβάλλον του Τζόνσον αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο σχέδιο λέγοντας στην Mai: «Ο Μπόρις πάντα υποστήριζε τους στόχους της Αλλαγής της Βρετανίας αλλά δεν έχει κανένα ρόλο στην οργάνωση».

Η Mail ανέφερε ότι η Τερέζα Μέι είναι γνώστης όλων αυτών και μάλιστα μέσω εκπροσώπου της ήδη έχει απαντήσει στον Μπόρις Τζόνσον: «Ο Μπορις δεν τα έχει σκεφτεί όλα σωστά. Το σχέδιό του μπορεί να καταλήξει στην καθυστέρηση εξόδου απο την ΕΕ ή να μην υπάρξει καθόλου Brexit. Αν συμβεί αυτό, το κόμμα δεν θα τον συγχωρήσει».

πηγή: BusinessInsider

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa