Πολιτική

Προανακριτική για την Novartis: Ένταση πριν την κατάθεση της Ράικου για τα έγγραφα Τουλουπάκη

Συνέχισε και σήμερα τις διεργασίες της η επιτροπή για την Novartis με την εξέτασης της κυρίας Ελένης Ράικου. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν έλειψαν οι εντάσεις μετά από τα έγγραφα που απέστειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τα οποία ήταν 3 εμβάσματα συνολικού ύψους 5.000 ευρώ από την εταιρεία Novartis προς τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της κυρίας Ράικου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι αφορά η συγκεκριμένη πληρωμή.

Η ΝΔ και τοπ ΚΙΝΑΛ έκαναν λόγο για προσπάθεια παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού του έργου της προανακριτικής επιτροπής από την κ. Τουλουπάκη. Να σημειώσουμε ότι η κ. Τουλουπάκη απέστειλε και έγγραφα τα οποία περιλαμβάνουν αίτημα προς τις αμερικανικές αρχές για να ερευνηθεί λογαριασμός του γιου του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Πλευρης: Η κυρία Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ.Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ως Επιτροπή

Κεγκερογλου: Νομίζω ότι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τί θα στείλει και τί όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.

Μπούγας: Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa