Οικονομία

Προβληματισμός για τη συμμετοχή Ολλανδών στην Ελλάκτωρ

Το κρίσιμο ερώτημα πού τίθεται είναι ποσο αξιόπιστος μπορεί να είναι ένας όμιλος , όταν οι κινήσεις του ελέγχονται από τις επιτροπές ανταγωνισμού δυο χωρών και από την αντίστοιχη επιτροπή της ΕΕ , θέτουν πλεον στην ολλανδική Reggenborgh μέτοχοι της Ελλάκτωρ , τραπεζικοί παράγοντες αλλά και κυβερνητικά στελέχη …

Το ερωτήμα αυτό , αποτελεί συνέχεια της… διαφημιστικής καμπάνιας που έχουν ξεκινήσει οι Ολλανδοί με βασικό μότο ότι είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση για την Ελλάκτωρ .

Ωστόσο, την ώρα που προβάλλεται αυτό το επιχείρημα το ολλανδικό fund ελέγχεται από σειρά ανεξάρτητων αρχων σε Ελλάδα και Ολλανδία για συγκεκριμένα ζητήματα όπως είναι η απόπειρα δημιουργίας μονοπωλιακών συνθηκών, η δημιουργία καρτέλ, ο έλεγχος τιμών στην αγορά των κατασκευών και παράλληλα , ο προβληματισμός και σε πολιτικό επίπεδο είναι πλέον έντονος καθώς κανείς στην κυβέρνηση δεν θέλει να συνδεθεί όχι μόνον με τον αφελληνισμό των κατασκευαστικών εταιρειών , αλλά και με μια επιχείρηση καταστρατήγησης των συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην χώρα.

Το ολλανδικό fund εξελίσσεται σε πρόβλημα και για τις τράπεζες καθώς δεν θα θελήσουν να εμπλακούν σε μια υπόθεση που τελεί υπό έρευνα . Στον αντίποδα , το δίδυμο των Ελλήνων εφοπλιστών κ.κ. Καυμενακη και Μπακου εμφανίζεται ως η πιο ασφαλής λύση , με δεδομένο ότι κινούνται ψύχραιμα και μεθοδικά και – κυρίως- δεν εμπλέκονται με την έρευνα που είναι σε εξέλιξη καθώς δεν έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα ούτε είναι τοποθετημένοι σε … πολλά ταμπλό .

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa