Κοινωνία

Προειδοποίηση Μαγιορκίνη: Μέσα στο καλοκαίρι το δεύτερο κύμα κορωνοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη προειδοποίηση για δεύτερο κύμα  κορονοϊού ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, έκανε  ο καθηγητής Υγιεινής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, λέγοντας πως η έλευση ενός δεύτερου κύματος πανδημίας εδράζεται στο κατά ακολουθεί ο πλυθησμός τα μέτρα προστασίας και κάτι τέτοιο όπως φαίνεται δεν γίνεται.

«Πράγματι υπάρχει μια χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων αυτό το διάστημα. Αν συνεχιστεί αυτή η χαλάρωση, αυξάνεται η πιθανότητα έλευσης δεύτερου κύματος κορωνοϊου» τόνισε μιλώντας στο Mega δίχως να αποκλείσει, το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό εντός του καλοκαιριού.

Σε ότι έχει να κάνει με την στρατηγική του ΕΟΔΥ για τα τεστ ανά την Ελλάδα, υπογράμμισε ότι «σκοπός είναι η πρόληψη ώστε να σταματήσει η μετάδοση του ιού».

Τέλος, αναφέρθηκε στην περίπτωση της Ξάνθης, εξήγησε ότι πραγματοποιούνται μαζικά τεστ για κορωνοϊό στην περιοχή, λόγω των θανάτων που καταγράφηκαν. «Σε καμία άλλη περιοχή δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός θανάτων σε λίγες μέρες. Δε γίνεται μια περιοχή να είναι γεμάτη κρούσματα και να μην έχει θανάτους. Αυτό σημαίνει ότι είναι εκτεταμένη η επιδημία στην περιοχή. Αυτό που βλέπουμε στην Ξάνθη, είναι έλευση δεύτερου κύματος κορωνοϊού, αλλά σε τοπικό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa