Πολιτική

Προειδοποίηση Παπαθανάση: Αν συνεχίσουν τα φαινόμενα συνωστισμού στα πανηγύρια θα λάβουμε μέτρα

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σχολίασε τις εικόνες που παρατηρήθηκαν σε πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα και ανέφερε ότι «Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε να απαγορεύσουμε τα πανηγύρια. Παρακολουθούμε στενά και θα ελέγχουμε πολύ τις εκδηλώσεις αυτές, αν όμως, τα φαινόμενα συνεχίζονται τόσο έντονα και εκτρέπονται, προφανώς θα λάβουμε μέτρα».

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως «αν ο κόσμος λειτουργήσει με το αίσθημα της ατομικής ευθύνης, τότε μπορούν να γίνονται τα πανηγύρια. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι δεν πρέπει να συνωστίζονται τόσοι πολλοί για να χορεύουν αλλά ίσως να το κάνουν ανά παρέες».

Σε ότι έχει να κάνει με την κατάργηση του ορίου των έξι ατόμων στα τραπέζια, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι «δεν είναι ακριβώς χαλάρωση. Ανοίγει λίγο ο κανόνας σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να πάει στην εστίαση. Ισχύει μόνο για την εστίαση. Δεν ισχύει για τα πανηγύρια και σε τέτοιες εκδηλώσεις».

Για τη μη χρήση μάσκας από τους πελάτες εντός των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα ,ανέφερε πως «καθώς ανοίγαμε την αγορά παρακολουθούσαμε την πορεία διασποράς του κορωνοϊού, προφανώς δεν είχαμε συμπεριφορές περίεργες εκεί και έτσι ανοίξαμε λίγο τον κανόνα. Δεν βλέπω αλλαγές άλλες μέσα στο καλοκαίρι, πάμε καλά και από όταν άνοιξε η αγορά δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα με τα κρούσματα λόγω του ανοίγματος».

Σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε τουριστικές περιοχές ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως «το λιανικό εμπόριο λειτουργεί όπως πέρυσι, η εστίαση είναι κάτω αλλά όχι πολύ, τα καφέ λειτουργούν περίπου όπως πέρυσι. Στις Περιφερειακής γειτονιές η αγορά λειτουργεί με τους Έλληνες, τους συμπολίτες μας όμως στο κέντρο, όπως στην Πλάκα υπάρχει πρόβλημα γιατί κατά 80% λειτουργούσε με τον τουρισμό, Άρα από τη στιγμή που ο τουρισμός δεν είναι εκεί, υπάρχει πρόβλημα».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa