Κοινωνία

Προειδοποίηση Τσιόδρα: Έρχεται πίεση στο σύστημα υγείας

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι η αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα θα δημιουργήσουν μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής ανέφερε ότι το ποσοστό ασθενών που νοσηλεύεται ανέρχεται σε 9,2%, ενώ στο 21,3% είναι το ποσοστό νοσηλευόμενων ηλικίας 45-54 ετών ενώ οι υπογράμμισε ότι υπάρχει αύξηση στους νέους ηλικίας 18-24 ετών.

Ακόμα σημείωσε ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα υπολογίζεται τριπλάσιος από τα 8437 ενεργά κρούσματα ενώ τόνισε ότι περίπου 1000 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται.

Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι τις τελευταίες επτά ημέρες στις ηλικίες άνω των 55 ετών είχαμε περίπου 1.000 κρούσματα και πρόσθεσε πως αυτό είναι κάτι που «σημαίνει πως με μαθηματική ακρίβεια θα πιεστεί το Σύστημα Υγείας».

Αναφορικά με την πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας τόνισε ότι ανά περιοχή είναι στη Δυτική Μακεδονία: 100%, Κεντρική Μακεδονία: 46%, Ήπειρος: 40%, Αττική: 61%, Θεσσαλονίκη: 60% και Θεσσαλία: 40%.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το εμβόλιο, ο Σωτήρης Τσιόδρας επικαλέστηκε τον Αμερικανό επιστήμονα Άντονι Φάουτσι που είπε πως «μπορεί να είναι έτοιμο τον Ιανουάριο», ενώ τόνισε πως η ανοσία της αγέλης δεν είναι στρατηγική, «είναι προβληματική, είναι σαν να περπατάς σε λεπτό και τεντωμένο σχοινί το οποίο δεν βλέπεις».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa