Οικονομία

Προειδοποιήσεις Ρέγκλινγκ για αφορολόγητο και για αγορά εργασίας

Μήνυμα προειδοποίησης έστειλε ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, σχετικά με τις πρόσφατες παροχές της κυβέρνησης καθώς επίσης και με τα όσα ακούγονται για το πλεόνασμα που έχει δεσμευτεί η Αθήνα να το κρατήσει σταθερό στο 3,5% και για την μείωση του αφορολογήτου.

Ο ΕSΜ με την πρόσφατη πολυσέλιδη Ετήσια Έκθεση, αφήνει στο τέλος αιχμές για την ελληνική κυβέρνηση διότι αναφέρει ξεκάθαρα πως «σε αντάλλαγμα (σ.σ. των μέτρων για το Χρέος) υποσχέθηκε να μείνει κολλημένη στις μεταρρυθμίσεις, που συμφωνήθηκαν στη διάρκεια του Προγράμματος, μεταξύ των οποίων να διατηρήσει πλεόνασμα 3,5% ως το 2022 και να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες, ειδικά αυτούς που σχετίζονται με τις δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές».

Ακόμα μέσα στην έκθεση αναφέρεται και η ακύρωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, με την επισήμανση ότι «οι υψηλότερες δαπάνες που αυτή σημαίνει περιορίζουν τον δημοσιονομικό χώρο για πολιτικές, που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη».

Τέλος τονίζεται ότι περαιτέρω δομικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να τονωθεί η παραγωγικότητα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα. Αυτό περιλαμβάνει μέτρα για περισσότερο φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον, μείωση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης, βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, αλλά και διατήρηση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ΔΕΚΟ.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa