Πολιτική

Χείμαρρος o Γεωργιάδης! Τώρα που καταρρέει η Novartis θα ψάξουμε και ποιοι την έστησαν! Ξεμπρόστιασε Θάνου και Παππά!

Οξύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την αρχειοθέτηση της δικογραφίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση Novartis.

Με παρέμβαση στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης όπου συζητούνται οι διατάξεις του διυπουργικού νομοσχεδίου είπε «πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι μπήκε στο αρχείο η υπόθεση από την Νovartis για τον κ. Σαμαρά. Τώρα που καταρρέει η σκευωρία, φαντάζομαι ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι πριν από τον 15αύγουστο, θα ψάξουμε να δούμε και ποιοι την έστησαν».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε η Βασιλική Θάνου.

Στην αρχή της ομιλίας του και απαντώντας στα όσα είχε πει νωρίτερα η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αναφερόμενος στη ρύθμιση που αφορά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, υποστήριξε ότι η διάταξη δεν είναι φωτογραφική.

Με αφορμή τις αναφορές της κ. Βασιλικής Θάνου πως η αντικατάστασή της από την θέση της Προέδρου Επιτροπής Ανταγωνισμού θα έχει επιπτώσεις στο έργο της, σημαντικές καθυστερήσεις και εν τέλει επιπτώσεις στο δημόσιο συμφέρον, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε “δεν πρέπει να υπάρχει κανένα ίχνος πολιτικής επιρροής”, ενώ προσέθεσε “δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μεγάλη φασαρία, δηλαδή ουδείς αναντικατάστατος πλην της κυρίας Θάνου;”.

Σημείωσε πως χαίρεται γιατί επί της ουσίας υπάρχει συμφωνία στην διάταξη ότι δηλαδή δεν πρέπει να τοποθετούνται άνθρωποι με κομματική ταυτότητα στις ανεξάρτητες αρχές και το πρόβλημα είναι η μεταβατικότητα”

Μάλιστα σημείωσε πως “είμαστε υπερήφανοι γι ‘ αυτή την τροπολογία”, ενώ απευθυνόμενος στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είπε “εκπλήσσομαι που έχετε το θράσος να έχετε διορίσει τη μισή Κεντρική Επιτροπή και να μην κρύβεστε”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Ν. Παππά, λέγοντας πως “αν δείτε τον Γεωργιάδη να διορίζει αντιπρόεδρο της επιτροπής τη νομική μου σύμβουλο να έρθετε να με ψέξετε”

Και αφού είπε πως “μας κάνατε καλούς μαθητές σας” τόνισε: “Έψαξα να βρω την Οδηγία στην οποία αναφέρεστε (η κ. Θάνου επικαλέστηκε Ευρωπαϊκή Οδηγία λέγοντας ότι την παραβιάζει η διάταξη που θέτει αναδρομικά το ασυμβίβαστο) και βρήκα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να την ενσωματώσει έως τις 4 Φεβρουαρίου 2021. Μέχρι τότε λοιπόν υπάρχει περιθώριο και δεν μας δεσμεύει απολύτως τίποτα. Πάρα ταύτα το πνεύμα της Οδηγίας που είναι λιτό και σαφές το εφαρμόζει η διάταξη. Δηλαδή κανένα ίχνος πολιτικής επιρροής σε πρόσωπα που μπαίνουν σε Ανεξάρτητες Αρχές. Αυτό λέει η Οδηγία αυτό εφαρμόζει ο Νόμος. Αλώστε μέσα στα πρόσωπα που πλήττονται από την διάταξη είναι και πρόσωπο που υπήρξε σύμβουλος νυν υπουργού της ΝΔ και χάνει την θέση του. Ο Μητσοτάκης δίνει καλό παράδειγμα αυτοπεριορισμού, δεν διορίζει όποιον θέλει όπως του δίνει το δικαίωμα. Και ναι κύριοι, που κυβερνήσατε 4,5 χρόνια με την δικτατορία της πλειοψηφίας , ρωτήστε την Τασία πως παραβίαζε όλα τα δικαιώματα των μειοψηφιών , μπορείτε τώρα να διαμαρτύρεστε. Και ναι κύριε Παππά είναι λογικό να φωνάζεις που φεύγει η Διευθύντρια του γραφείου σου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού”.

Η απάντηση Γεωργιάδη ξεσήκωσε θύελλα, με τους πρώην υπουργούς Νίκο Παππά και Βασιλική Θάνου να διαμαρτύρονται ζητώντας τον λόγο.

Δείτε όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa