Κοινωνία

Προκάλεσαν τη Μάγδα Φύσσα οι Χρυσαυγίτες! Έξω από το δικαστήριο «λύκοι» και μέσα «αρνάκια»

Ένταση για ακόμα μια φορά επικράτησε στην δίκη της Χρυσής Αυγής , επειδή δημιουργήθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Μάγδας Φύσσας και των κατηγορουμένων για την δολοφονία του γιου της.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πέρασαν δίπλα κατηγορούμενοι και συνήγοροι της υπόθεσης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων. Στην συνέχεια δημιουργήθηκε σοβαρό φραστικό επεισόδιο με τους κατηγορούμενους να μην δείχνουν ίχνος μεταμέλειας.

Στο δικαστικό κομμάτι, ο κατηγορούμενος Γιώργος Πατέλης ζήτησε συγνώμη από τον Γιάννη Λαγό για τα μηνύματα που έστελνε κατ’ εντολή του και αφετέρου δήλωσε άγνοια για τη δολοφονία Παύλου Φύσσα, αρνούμενος κάθε σχέση με την υπόθεση.

Στην συνέχεια ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι  «με έχουν χλευάσει, με πέταξαν σαν σκουπίδι στη φυλακή. Εγώ εκείνες τις ημέρες ήμουν ράκος!».

Μετά ο Πατέλης περιέγραψε το πως μπήκε στην οργάνωση το 2011 έμετα από την πορεία για τα Ίμια, που τον «γοήτευσε». Ακόμα συμπλήρωσε ότι ίδρυσε την τοπική της Νίκαιας. «Ανοίξαμε τα γραφεία με τη σύζυγο μου Θεώνη Σκαπερλη, τον Σπύρο Δημητριάδη, τον οποίο λόγω κακής συμπεριφοράς έδιωξα αργότερα, και κάποιους ακόμα. Είχαμε το οκ από τον Λαγό, να διώχνουμε όσους είχαν κακές συμπεριφορές. Τον Λαγό ενημέρωνα για όλες τις δραστηριότητες. Για διανομή τροφίμων, εντύπου υλικού κτλ. Υπήρχαν και πράγματα για τα οποία δεν τον ενοχλούσα. Ας πούμε είχα κάθε Παρασκευή διανομή ενδυμασίας. Ρουχισμό εννοώ στον κόσμο».

Σε ότι έχει να κάνει για την σχέση του με τον Ρουπακιά ανέφερε πως «ήταν απλώς ενεργό μέλος. Τον είχα στείλει μόνο στη Μεσογείων να πάρει μπλουζάκια, βοηθούσε κι εκείνος και η οικογένεια του, τα παιδιά κι η γυναίκα του. Βοηθούσαν όπως όλος ο κόσμος».

Για το μοιραίο βράδυ τόνισε «Έμεινε τελευταίος ο Τσακανίκας να κλειδώσει. Λίγο μετά από εμένα. Λίγες ώρες νωρίτερα με ενημέρωσε ο Λαγός ότι θα ερχόταν ο Μιχαλολιάκος για ομιλία. Εκείνη τη στιγμή έγινε χαμός. Έπρεπε να δω πως θα φέρω εις πέρας τις δυο ομιλίες και τη διανομή τροφίμων. Ήθελε οργάνωση σε φωτισμό, άδειες για το χώρο της εκδήλωσης. Και έπρεπε να βγάλω και φυλλάδια να μοιράσουμε στον κόσμο» Αμέσως μετά υποστήριξε ότι είχε στείλει τον Ρουπακιά σε δουλειά στο Περιστέρι.

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι «Εδώ έχουμε δυο πράγματα. Ένα μήνυμα που έχω στείλει εγώ για τα τρικάκια κι ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Άγγος στο Κοράλλι. Έχουν πάρει ένα μήνυμα και το έχουν κάνει σημαία. Με έχουν χλευάσει. Λένε ότι έδωσα εντολή για τέτοιο πράγμα. Πάνε να μου βγάλουν ηθική αυτουργία. Μας πέταξε σε μια φυλακή δυο χρόνια για κάτι που δεν έχουμε κάνει. Εκτός από τον Ρουπακιά, οι υπόλοιποι δεν έχουμε σχέση. Έχουν πειράξει και το μήνυμα που έστειλα. Έχω παιδί. Κανείς δεν ήθελε να πεθάνει ο Φύσσας. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα. Και στον ίδιο το Ρουπακιά είπα «κόψε το λαιμό σου με αυτό που έκανες». Η συνείδηση μου είναι πολύ καθαρή. Δεν έβαλα ποτέ κανέναν να σκοτώσει».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa