Άμυνα - Διπλωματία Πολιτική

Προκαλεί ο Ερντογάν! «Θα κάνουμε γεωτρήσεις και ας λέει ο Τσίπρας!»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν απειλεί ανοικτά και την Ελλάδα, ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις και στην περιοχή του Καστελόριζου παρά την προειδοποίηση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του eleftherostypos.gr από την Κωνσταντινούπολη, ο  Ερντογάν μίλησε σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα και είπε σχολιάζοντας όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας: «Μιλάει μόνος του και λέει κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει εμείς θα κάνουμε γεωτρήσεις και θα λάβουμε μέτρα με τις ένοπλες δυνάμεις».

Ακόμα συνέχισε λέγοντας πως «Μέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης τα οποία αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

«Διαθέτουμε 4 πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί και στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεων μας θα συνεχίσουν τις έρευνες και γεωτρήσεις τους και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν πάρει, παίρνουν και θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa