Κόσμος

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι: Αιτία πολέμου εάν επιτεθείτε στα γεωτρύπανά μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αιτία πολέμου (casus belli) χαρακτηρίζει σύμβουλος του Ερντογάν ενδεχόμενη αντίδραση της Ελλάδας για να προστατέψει την υφαλοκρηπίδα της εφόσον τουρκικό γεωτρύπανο επιχειρήσει έρευνα νοτίως της Κρήτης στη Μεσόγειο.

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, Μεσούτ Χακκί απειλεί την χώρα μας με πόλεμο. «Η Τουρκία θα θεωρήσει οποιαδήποτε επίθεση της Ελλάδας σε ερευνητικό πλοίο στην Μεσόγειο ως αιτία πολέμου», σημείωσε σύμφωνα με μεταφρασμένο βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους το Διεθνές Δίκαιο.

Να σημειώσουμε ότι  Mesut Hakkı Caşın είναι μέλος του προεδρικού συμβουλίου για την Ασφάλεια και την Εξωτερική Πολιτική και λέει χαρακτηριστικά πως «Μια επίθεση εναντίον ενός κρατικής ιδιοκτησίας πλοίου είναι επίθεση εναντίον του ίδιου του κράτους. Τα ερευνητικά πλοία εκεί έξω έχουν την τουρκική σημαία και μια επίθεση σε αυτά θεωρείται casus belli (σ.σ. αιτία πολέμου). Δεύτερον, πως θα μπορούσαν (οι Έλληνες) να επιτεθούν σε ένα ειρηνικό γεωτρύπανο σε διεθνή ύδατα και την ΑΟΖ;». Αναφερόμενος στο Ισραήλ και την επίθεση εναντίον του πλοίου Mavi Marmara το 2010 σημείωσε: «Λοιπόν, αυτές οι μέρες έχουν παρέλθει. Αν το Ισραήλ το κάνει ξανά θα έχει τεράστιο κόστος γι’ αυτούς. Ήδη έχουν πληρώσει τίμημα γι’ αυτό».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa