Πολιτική

Προκόπης Παυλόπουλος παρευρέθηκε σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, παρευρέθηκε σήμερα το πρωί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, όπου απηύθυνε ομιλία στο 20ό Συνέδριο Υψηλού Επιπέδου του Nizami Ganjavi International Center με θέμα «Η Κλιματική Αλλαγή και οι Επιπτώσεις της στην Ζωή και στην Πολιτιστική Κληρονομιά στην Μεσόγειο» και θα του απονεμηθεί το Βραβείο International NGIC».

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως «Ορατός, επίσης, με ολοένα και πιο δυσοίωνες διαστάσεις, είναι ο κίνδυνος για τα Αρχαία Μνημεία της Μεσογείου -και πάλι είτε πρόκειται για τα Μνημεία στη στεριά είτε για εκείνα υπό την θάλασσα- ο οποίος προέρχεται από την ρύπανση και, κυρίως, από την μόλυνση της ατμόσφαιρας, που επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα σε στεριά και θάλασσα. Αρκεί, πιστεύω, η αναφορά στα όξινα στοιχεία, που προκαλεί η ατμοσφαιρική μόλυνση ή και ρύπανση, και τα οποία, ιδίως μέσω των βροχοπτώσεων, υπονομεύουν πολλαπλώς το χερσαίο αλλά και το θαλάσσιο περιβάλλον, επιφέροντας καταστροφικές βλάβες στα Αρχαία Μνημεία στην στεριά αλλά και στις Ενάλιες Αρχαιότητες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Έχω πλήρη επίγνωση ότι οι σκέψεις που προεξέθεσα είναι ελλιπείς, σε σχέση με όσα οι μετέχοντες ειδικοί επιστήμονες σε αυτό το Συνέδριο θα συνεισφέρουν. Σας παρακαλώ, λοιπόν, να δεχθείτε τις σκέψεις αυτές ως ένα είδος αναγνώρισης, εκ μέρους της Πολιτείας, της τεράστιας σημασίας της πρωτοβουλίας σας, για την οποία σας συγχαίρω και πάλι, ειλικρινώς, προσθέτοντας ότι τα συμπεράσματά της θ’ αποτελέσουν πολύτιμο οδηγό για τον καθορισμό της όλης Πολιτισμικής Πολιτικής της Ελλάδας, υπό όρους αποτελεσματικότητας, συνέπειας και συνέχειας».

Τέλος έκλεισε λέγοντας ότι «Άλλωστε εμείς, οι Έλληνες, δεν ξεχνάμε το ιδιαίτερο βάρος που μας αναλογεί για την υπεράσπιση και διάσωση της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μεσογείου, σύμφωνα με την φύση και την αποστολή του Ελληνικού Πολιτισμού, από τις καταβολές του ως τις μέρες μας αλλά και με γνώμονα τον ορίζοντα της μελλοντικής του προοπτικής. Τονίζω δε, με έμφαση, ότι η ως άνω αποστολή αναλογεί σ’ εμάς, τους Έλληνες, ως Λαού και ως Έθνους του οποίου ο Πολιτισμός είναι προορισμένος να διαλέγεται με τους άλλους Πολιτισμούς. Και ένας τέτοιος διάλογος σημαίνει, αυτονοήτως, και την υπεράσπιση της σημασίας και των άλλων Πολιτισμών, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη των Λαών στον σύγχρονο ταραγμένο Κόσμο μας».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa