Άμυνα - Διπλωματία Πολιτική

Προκόπης Παυλόπουλος: Ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία

Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με μέλη του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την προκλητική κίνηση της Τουρκίας.

Ο κ. Παυλόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως είναι γνωστή η στάση της Τουρκίας αυτές τις ημέρες. Μια στάση, που αποτελεί ευθεία και ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και συγκεκριμένα του Δικαίου της Θάλασσας, όπως αυτό κωδικοποιήθηκε με τη Συνθήκη του Montego Bay το 1982.

Παράλληλα πρόσθεσε πως η Τουρκία παραβιάζει τις διατάξεις του Δικαίου της Θάλασσας σε ό,τι αφορά την ΑΟΖ της Κύπρου και αυτό το οποίο οφείλει να αντιληφθεί είναι ότι το Δίκαιο της Θάλασσας τη δεσμεύει. Όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος, το Δίκαιο της Θάλασσας δεσμεύει την Τουρκία ανεξαρτήτως του ότι δεν έχει προσχωρήσει στη σχετική Συνθήκη, διότι η Συνθήκη αυτή έχει υπογραφεί από μεγάλο αριθμό κρατών, παράγει γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, οι οποίοι είναι δεσμευτικοί έναντι όλων.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως ότι απέναντι σε αυτή την τουρκική προκλητικότητα η καταδίκη είναι ομόφωνη διεθνώς. Πέρα από την Ελλάδα, είναι σημαντικό ότι έχει αντιδράσει η ΕΕ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa