Επιχειρήσεις Οικονομία Περιβάλλον

Προοπτικές μετεξέλιξης της ενεργειακής αγοράς το 2019

Τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και τις προοπτικές που διαγράφονται για το 2019 παρουσιάζει ο Αντώνης Μεταξάς υπό τη διπλή του ιδιότητα ως επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ως προέδρου του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης.

Προσαρμοστικότητα

«Οι εξελίξεις στην πορεία των ενεργειακών θεμάτων στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για το 2019 επικαθορίζονται από την έννοια της μεταβλητότητας. Ενόψει αυτού του δεδομένου, κρίσιμο στοιχείο επιτυχίας ή και επιβίωσης των ενεργειακών παικτών είναι το χαρακτηριστικό της προσαρμοστικότητας.

Για τον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας, καταλύτη εξελίξεων αποτελεί για ακόμα μία χρονιά η στρατηγική της ΕΕ για την Ενεργειακή Ένωση που συνιστά και το βασικό εργαλείο εφαρμογής των πολιτικών και επιδιώξεών της στον ενεργειακό τομέα. Στους δομικούς άξονες, που συγκροτούν τη στρατηγική της Ενεργειακής Ένωσης, κυρίαρχη θέση έχει ο στόχος της ασφάλειας και αλληλεγγύης, όπου η διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, η ενεργειακή ασφάλεια και η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών αποτελούν βασική επιδίωξη. Υπό αυτό το πρίσμα, στην Ελλάδα θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις που αφορούν τους αγωγούς φυσικού αερίου –διασυνδετήριους (interconnectors) και διαμετακομιστικούς (translanational) – μέσω των οποίων φυσικό αέριο θα εισέρχεται και εξέρχεται των ελληνικών συνόρων».

Περισσότερα στο toxrima.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa