Κόσμος

Προπονητές του NBA: “Η εν ψυχρώ και στο φως της ημέρας δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχει τραυματίσει το έθνος μας”

Κοινή δήλωση προπονητών NBA για τζορτζ Φλόιντ.

Η Εθνική Ένωση Προπονητών Μπάσκετ (NBCA) δημοσίευσε δήλωση τη Δευτέρα σχετικά με το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

“Ως προπονητές του NBA – τόσο επικεφαλής όσο και βοηθοί προπονητές – οδηγούμε ομάδες ανδρών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Αφροαμερικανοί, και βλέπουμε, ακούμε και μοιραζόμαστε τα αισθήματα αηδίας, απογοήτευσης, ανικανότητας και θυμού”, αναφέρει η δήλωση. “Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων – η αστυνομική βαρβαρότητα, οι φυλετικές διακρίσεις και ο οπλισμός του ρατσισμού – είναι επαίσχυντα, απάνθρωπα και απαράδεκτα”.

Η δήλωση συνεχίζει:

“Ως μια πολυποίκιλη ομάδα ηγετών, έχουμε την ευθύνη να αντιδράσουμε και να μιλήσουμε για όσους δεν έχουν φωνή – και να σηκωθούμε και να μιλήσουμε για εκείνους που δεν νιώθουν ασφαλείς να το κάνουν.

“Βλέπουμε πως η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ “εν ψυχρώ και στο φως της ημέρας” έχει τραυματίσει το έθνος μας, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι Αφρο-Αμερικανοί στοχοποιούνται και γίνονται θύματα καθημερινά. Ως προπονητές του ΝΒΑ, δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό ως μεμονωμένο περιστατικό οργής.

“Δεσμευόμαστε να εργαζόμαστε στις πόλεις του ΝΒΑ με τοπικούς ηγέτες, αξιωματούχους και με όσους επιβάλλουν το νόμο, για να δημιουργήσουμε θετική αλλαγή στις κοινότητές μας. Έχουμε τη δύναμη και το πεδίο να διαμορφώσουμε αλλαγή και θα τα χρησιμοποιήσουμε.”

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa