Πολιτική

Προσήχθη ο γραμματέας της Σπουδάζουσας του ΣΥΡΙΖΑ – Τι αναφέρει η καταγγελία

Καταγγελία για την προσαγωγή του γραμματέα της Σπουδάζουσας του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την ΑΣΟΕΕ έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω της παράταξής του στα πανεπιστήμια.

Κατά τη διάρκεια ακτιβισμού μελών της παράταξης Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τα οποία κόλλησαν χαρτόνια με συνθήματα σε διερχόμενα τρόλεϊ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή του Ε.Λ., Γραμματέα Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, σταματώντας τον ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του.

Όπως αναφέρει το left.gr, ο Ε.Λ. προσήχθη στο Α.Τ. Ομονοίας και τελικά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες.

«Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη προσαγωγή του Ε.Λ.», τονίζει το Bloco σε ανακοίνωσή του.

Όπως γράφει αναλυτικά: «Σήμερα Πέμπτη 14/11 ως BLOCΟ κάναμε έναν ακτιβισμό με αφορμή τόσο τα γεγονότα καταστολής την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ όσο και εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα φοιτητές και φοιτήτριες από την Αθήνα κολλήσαμε χάρτινα πανό σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Όπως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες το ’73 έγραφαν συνθήματα στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία για να δει όλος ο λαός ότι ο αντιδικτατορικός αγώνας συνεχίζεται με μπροστάρηδες τους νέους και τις νέες, έτσι κι εμείς θέλαμε να κάνουμε ξεκάθαρη για άλλη μια φορά την εναντίωση μας στην καταστολή (με χημικά και ξύλο), την οποία βιώσαμε την Δευτέρα 11/11 μέσα κι έξω από την ΑΣΟΕΕ. Όλοι και όλες πρέπει να γνωρίζουν αυτό που πραγματικά συνέβη την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ.

Η απάντηση στη δράση αυτή ήταν η παράνομη προσαγωγή του συντρόφου μας Ε.Λ. σταματώντας τον ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη προσαγωγή του Ε.Λ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υιοθετεί την πιο ακραία πολιτική “μηδενικής ανοχής” που εφάρμοσαν κατά το παρελθόν απολυταρχικά καθεστώτα. Την πολιτική αυτή προσπαθεί να την πλασάρει ως την νέα “κανονικότητα”. Είναι, πλέον, φανερό ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας για να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα.

ΛΑΕ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa