Πολιτική

Προτεραιότητα του Μητσοτάκη η ενεργοποίηση του αριθμού «112»

Η ενεργοποίηση του αριθμού «112» που συμβάλλει στην ενημέρωση για έγκαιρη εκκένωση περιοχών, όπως στη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα στις 10.30 το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη πιλοτική λειτουργία του συστήματος της γραμμής έκτακτης ανάγκης «112» στο κέντρο συντονισμού της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί στο τέλος του 2019.

Τότε θα είναι έτοιμο να παραδοθεί το έργο της γραμμής έκτακτης ανάγκης «112», σύμφωνα με την πληροφόρηση που παρείχε η διοίκηση της εταιρείας Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. Ο ίδιος βρέθηκε την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου.

Η πιλοτική δοκιμή για τον αριθμό «112» θα γίνει στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, παρουσία του υπουργού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι η ενεργοποίηση του συστήματος αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Επίσης, σημείωσε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια της πιλοτικής δοκιμής.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι στις 10:30 το πρωί θα γίνει η πρώτη μεγάλη δοκιμή του πανευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης «112», «έτσι ώστε κάτι που είναι αυτονόητο, χρήσιμο και μπορεί να σώσει ζωές σε λίγο χρονικό διάστημα να γίνει πραγματικότητα». Το ίδιο τόνισε και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Εσωτερικών.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa